Reseptit
4
Kiitos

Lakritsi-pannacotta

Lakritsijauhe on ollut muutaman vuoden ajan kok­kien hittimauste. Sitä voi yhdistää yllättäviinkin jäl­kiruokiin. Esimer­kiksi vadelmat ja lakritsi ovat lois­tava makupari.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lakritsi-pannacotta:

2 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
3 tl lakritsijauhetta
6 tl rooibosirtoteetä (kuivia teelehtiä)
4 rkl sokeria

Koristeluun:

tuoreita vadelmia

Valmistusohje

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen pieneen kulhoon.

2. Mittaa kerma, lakritsijauhe, rooibosteen lehdet ja sokeri kattilaan. Kiehauta koko ajan sekoitellen. Ota kattila pois levyltä ja anna makujen uuttua kermaan rauhassa noin 5–10 minuuttia.

3. Siivilöi kuuma uutettu neste tiheä- reikäisen teesiivilän läpi pieneen puhtaaseen kattilaan. Kuumenna neste vielä nopeasti. Nosta liivatteet käsin vedestä, puristele niistä ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuumaan kermaan. Sekoita kevyesti, jotta liivate liukenee kermaan.

4. Kaada neste tarjoiluastioihin. Peitä tuorekelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa 3–4 tuntia. Seos hyytyy kylmässä. Tarjoile annokset tuoreiden vadelmien kanssa.

Vinkki: Jos haluat pannacottasta kauniin vaaleanvihreän, käytä matcha-teejauhetta.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Pannacottaa jäkkäriksi: 

pannacotta

Pannacotta herukoiden kera

Valkosuklaa-piimäpannacotta

Valkosuklaa-piimäpannacotta

Jogurttipannacotta ja marinoitua appelsiinia

Jogurttipannacotta ja marinoidut appelsiinit

Anna.fi: Kermalikööri-pannacotta

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Ruokavalio:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lakritsi-pannacotta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X