Reseptit
30-60 min
60
Kiitos

Lakritsi-piparkakkutaikina

Raakalakritsi­jauhetta maustamaan perinteistä piparkakkutaikinaa? Mikä ettei! Mausteilla kannattaa välillä hullutella.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lakritsi-piparkakkutaikina:

1 1/2 dl ruokosokerisiirappia
1 1/2 dl vettä
2 dl sokeria
1 rkl soodaa
100 g voita
1 rkl aakalakritsijauhetta
1 tl neilikkaa
n. 8 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Kiehauta siirappi, vesi ja sokeri. Ota kattila liedeltä, lisää sooda, voi ja mausteet. Sekoita, kunnes voi sulaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

2. Sekoita jauhot jäähtyneeseen seok­seen. Taikina ei saa olla liian kovaa, jotta se kauliutuu ohueksi. Taikina kovettuu vielä jääkaapissa.

3. Kääri taikina kelmuun ja anna ve­täytyä vähintään 4 tuntia tai mielui­ten seuraavaan päivään. Voit myös valmistaa taikinan hyvissä ajoin etu­käteen ja pakastaa sen.

4. Kauli taikina ohueksi ja ota levystä muotilla piparkakkuja. Lado pipa­rit leivinpaperilla peitetyllä pellille ja paista 200 asteessa 6–7 minuuttia. An­na jäähtyä ennen kuin irrotat piparit.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Mausteet yllättävät myös näissä pikkuleivissä:

manteli-inkvääripiparit

Manteli-inkivääripiparit

joulukeksit

Gluteenittomat mausteiset keksit

rosmariinikeksit

Rapsakat rosmariinikeksit

Anna.fi: Piparin makuiset wilhelmiinat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lakritsi-piparkakkutaikina

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X