Raakalakritsijauhetta maustamaan perinteistä piparkakkutaikinaa? Mikä ettei! Mausteilla kannattaa välillä hullutella.
Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
60 annosta
Ainekset
Lakritsi-piparkakkutaikina:
1 ½ dl
ruokosokerisiirappia
1 ½ dl
vettä
2 dl
sokeria
1 rkl
soodaa
100 g
voita
1 rkl
aakalakritsijauhetta
1 tl
neilikkaa
n. 8 dl
vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Kiehauta siirappi, vesi ja sokeri. Ota kattila liedeltä, lisää sooda, voi ja mausteet. Sekoita, kunnes voi sulaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
2. Sekoita jauhot jäähtyneeseen seokseen. Taikina ei saa olla liian kovaa, jotta se kauliutuu ohueksi. Taikina kovettuu vielä jääkaapissa.
3. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä vähintään 4 tuntia tai mieluiten seuraavaan päivään. Voit myös valmistaa taikinan hyvissä ajoin etukäteen ja pakastaa sen.
4. Kauli taikina ohueksi ja ota levystä muotilla piparkakkuja. Lado piparit leivinpaperilla peitetyllä pellille ja paista 200 asteessa 6–7 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin irrotat piparit.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lakritsi-piparkakkutaikina