Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lakritsi-piparkakkutaikina

Raakalakritsi­jauhetta maustamaan perinteistä piparkakkutaikinaa? Mikä ettei! Mausteilla kannattaa välillä hullutella.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
60  annosta

Ainekset

Lakritsi-piparkakkutaikina:

  • 1 ½ dl ruokosokerisiirappia
  • 1 ½ dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl soodaa
  • 100 g voita
  • 1 rkl aakalakritsijauhetta
  • 1 tl neilikkaa
  • n. 8 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Kiehauta siirappi, vesi ja sokeri. Ota kattila liedeltä, lisää sooda, voi ja mausteet. Sekoita, kunnes voi sulaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

2. Sekoita jauhot jäähtyneeseen seok­seen. Taikina ei saa olla liian kovaa, jotta se kauliutuu ohueksi. Taikina kovettuu vielä jääkaapissa.

3. Kääri taikina kelmuun ja anna ve­täytyä vähintään 4 tuntia tai mielui­ten seuraavaan päivään. Voit myös valmistaa taikinan hyvissä ajoin etu­käteen ja pakastaa sen.

4. Kauli taikina ohueksi ja ota levystä muotilla piparkakkuja. Lado pipa­rit leivinpaperilla peitetyllä pellille ja paista 200 asteessa 6–7 minuuttia. An­na jäähtyä ennen kuin irrotat piparit.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Mausteet yllättävät myös näissä pikkuleivissä:

manteli-inkvääripiparit

Manteli-inkivääripiparit

joulukeksit

Gluteenittomat mausteiset keksit

rosmariinikeksit

Rapsakat rosmariinikeksit

Anna.fi: Piparin makuiset wilhelmiinat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lakritsi-piparkakkutaikina

Sinun täytyy kommentoidaksesi.