Reseptit
yli 60 min
6

Lakritsi-vadelmajäätelö

Lakritsin ja vadel­man yhdistel­mä on klassik­ko ja toimii aina. Kondensoidus­ta maidosta val­mistat kermai­sen ja herkullisen jäätelön. Vaihte­le makupareja ja löydä suosikkisi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Jäätelö:

5 dl kuohukermaa
1 tlk (397 g) makeaa kondensoitua maitoa
2 dl lakritsikastiketta
2 dl vadelmia
1 dl lakritsipaloja (Panda)

Päälle:

lakuja
vadelmia
lakritsiströsseleitä

Valmistusohje

1. Vatkaa kerma löysäksi. Sekoita vaahto kondensoidun maidon joukkoon ja vatkaa vielä, että massasta tulee kuohkeaa.

2. Lisää paloitellut lakritsit ja haarukalla murskatut vadelmat. Jätä lakuja ja muutama vadelma koristeluun.

3. Lisää puolet lakritsikastikkeesta ja sekoita nopeasti, jotta massaan jää lakritsipyörteitä.

4. Kaada jäätelömassa vuokaan, valuta päälle loput kastikkeesta ja koristele pinta lakuilla ja kokonaisilla vadelmilla. Peitä jäätelövuoka ja laita pakastimeen yön yli tai vähintään neljäksi tunniksi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/18.

Nämäkin jäätelöt valmistuvat ilman jäätelökonetta:

pätkis-jäätelö

Suklaa-pätkisjäätelö

mustikkapiirakkajäätelo

Helppo mustikkapiirakkajäätelö

pensasmustikka-sitruunajäätelö

Pensasmustikka-sitruunapikajäätelö

Anna.fiYhden kulhon mustikkajätskipuikot

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lakritsi-vadelmajäätelö

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X