Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lakritsi-vadelmarahkapullat

Raikas vadelma ja lakritsi on varma makupari. Lakritsijauheella saat juuri sopivan maun täytteeseen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
14  annosta

Ainekset

  • ½ annosta pullataikinaa

Täyte:

  • 1 prk (200 g) maustamatonta rahkaa
  • 1-2 tl lakristijuurijauhetta (Urtekram)
  • 1 kananmuna
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 dl pakastevadelmia

Voiteluun:

  • 1 kananmuna

Koristeluun:

  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Tee pullataikina ohjeen mukaan.

2. Vatkaa vispilällä täytteen rahka, lakritsijauhe, kananmuna ja sokerit keskenään.

3. Kumoa taikina jauhotetulla työpöydälle ja vaivaa kohonnut taikina tasaiseksi. Jaa se 14 palaan. Pyörittele palat pulliksi, ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Jätä pullien väliin tilaa. Kohota hyvin liinan alla.

4. Pyöräytä juomalasin pohja jauhoissa, ja paina lasilla pullan keskelle syvennys. Voitele reunat vatkatulla munalla. Ripottele pullien pohjalle vadelmia. Jaa täyte päälle tasaisesti.

5. Paista rahkapullia 225 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Koristele jäähtyneet pullat tomusokerilla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Leivotaan lisää pullaa:

mustaherukka-rahkapiiraat

Pullapohjaiset mustaherukka-rahkapiirakat

Sitruunapitko

Sitruunapitko

dallasboston

Dallasboston

Ruoka.fi: Mansikkaboston


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lakritsi-vadelmarahkapullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.