
Lakritsigraavattu lohi
Lakritsijuuri antaa graavilohelle miedon, hienostuneen maun.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 1 kg lohifileetä
- 3 rkl karkeaa merisuolaa
- 2 rkl sokeria
- 1 ½ tl lakritsijuurijauhetta
- rouhittua mustapippuria
- ½ dl maustettua vodkaa
Koristeeksi
- lakupaloja
Valmistusohje
- Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot pois.
- Sekoita keskenään merisuola, sokeri, lakritsijuurijauhe ja mustapippuri. Levitä mausteseos lohifileen pinnalle. Hiero alkoholi kalan pintaan.
- Kääräise lohifilee folion sisälle. Nosta jääkaappiin ja anna kalan suolaantua 12 tuntia.
- Leikkaa lohi mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja asettele se kauniisti tarjoiluvadille. Koristele vati lakupaloilla.
- Tarjoa Mustan lakritsileivän kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lakritsigraavattu lohi