Reseptit
yli 60 min
12

Himahella

Lakritsigraavattu lohi

Lakritsijuuri antaa graavilohelle miedon, hienostuneen maun.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kg lohifileetä
3 rkl karkeaa merisuolaa
2 rkl sokeria
1 1/2 tl lakritsijuurijauhetta
rouhittua mustapippuria
1/2 dl maustettua vodkaa

Koristeeksi

lakupaloja

Valmistusohje

  1. Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot pois.
  2. Sekoita keskenään merisuola, sokeri, lakritsijuurijauhe ja mustapippuri. Levitä mausteseos lohifileen pinnalle. Hiero alkoholi kalan pintaan.
  3. Kääräise lohifilee folion sisälle. Nosta jääkaappiin ja anna kalan suolaantua 12 tuntia.
  4. Leikkaa lohi mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja asettele se kauniisti tarjoiluvadille. Koristele vati lakupaloilla.
  5. Tarjoa Mustan lakritsileivän kanssa.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.