Lakritsigraavattu lohi

Lakritsigraavattu lohi 

60+
min
12 annosta
yli 60 min
Lakritsijuuri antaa graavilohelle miedon, hienostuneen maun.

Ainekset

1 kg lohifileetä
3 rkl karkeaa merisuolaa
2 rkl sokeria
1 1/2 tl lakritsijuurijauhetta
rouhittua mustapippuria
1/2 dl maustettua vodkaa

Koristeeksi

lakupaloja

Valmistusohje

  1. Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot pois.
  2. Sekoita keskenään merisuola, sokeri, lakritsijuurijauhe ja mustapippuri. Levitä mausteseos lohifileen pinnalle. Hiero alkoholi kalan pintaan.
  3. Kääräise lohifilee folion sisälle. Nosta jääkaappiin ja anna kalan suolaantua 12 tuntia.
  4. Leikkaa lohi mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja asettele se kauniisti tarjoiluvadille. Koristele vati lakupaloilla.
  5. Tarjoa Mustan lakritsileivän kanssa.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
13.09.2017
Tiina Rantanen
Tiina Rantanen