Kokeile marsipaanin valmistusta. Tällä ohjeella onnistut mantelimassan teossa. Lakritsimarsipaanit ovat näyttävä lahja ja herkkusuun unelma.
Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
16 annosta
Gluteeniton
Munaton
Ainekset
Lakritsimarsipaanit:
300 g
kuorittuja manteleita
1 dl
vaaleaa siirappia
2 rkl
raakalakritsijauhetta
200 g
taloussuklaata
4 rkl
kuohukermaa
Pinnalle:
1 (n. 40 g)
maitosuklaapatukka
Valmistusohje
1. Kiehauta kattilassa pari litraa vettä. Nosta joukkoon mantelit, sekoita ja valuta siivilässä samantien. Levitä mantelit leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda 175 asteessa noin 6 minuuttia.
2. Nosta mantelit siirapin kanssa tehosekoittimeen ja lisää joukkoon puolet lakritsijauheesta. Aja tasaiseksi mantelimassaksi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 x 20 cm).
3. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja kiehauta kerma kattilassa. Liota kerman joukkoon ensin lakritsijauhe. Lisää suklaarouhe ja sekoita tasaiseksi.
4. Valuta suklaaseos mantelimassan päälle. Peitä vuoka ja anna massan jähmettyä jääkaapissa.
5. Nosta levy paperin kanssa leikkuu laudalle ja leikkaa annospaloiksi. Sulata paloiteltu maitosuklaa mikrossa ja valuta pakastepussiin. Koristele palat maitosuklaaraidoilla.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.
Marsipaanin ystävä rakastuu myös näihin herkkuihin:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lakritsimarsipaani