Reseptit
16
Kiitos

Lakritsimarsipaani

Kokeile mar­sipaanin val­mistusta. Tällä ohjeella onnistut mantelimassan teossa. Lakritsi­marsipaanit ovat näyttävä lahja ja herkkusuun unelma.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lakritsimarsipaanit:

300 g kuorittuja manteleita
1 dl vaaleaa siirappia
2 rkl raakalakritsijauhetta
200 g taloussuklaata
4 rkl kuohukermaa

Pinnalle:

1 (n. 40 g) maitosuklaapatukka

Valmistusohje

1. Kiehauta kattilassa pari litraa vettä. Nosta joukkoon mantelit, se­koita ja valuta siivilässä samantien. Levitä mantelit leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda 175 asteessa noin 6 minuuttia.

2. Nosta mantelit siirapin kanssa te­hosekoittimeen ja lisää joukkoon puo­let lakritsijauheesta. Aja tasaiseksi mantelimassaksi. Painele seos leivin­paperilla vuorattuun uunivuokaan (20 x 20 cm).

3. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja kiehauta kerma kattilassa. Liota ker­man joukkoon ensin lakritsijauhe. Li­sää suklaarouhe ja sekoita tasaiseksi.

4. Valuta suklaaseos mantelimassan päälle. Peitä vuoka ja anna massan jähmettyä jääkaapissa.

5. Nosta levy paperin kanssa leikkuu­ laudalle ja leikkaa annospaloiksi. Su­lata paloiteltu maitosuklaa mikrossa ja valuta pakastepussiin. Koristele palat maitosuklaaraidoilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Marsipaanin ystävä rakastuu myös näihin herkkuihin:

marsipaanitryffelit

Marsipaanitryffelit

marsipaani-taatelit

Marsipaanitaatelit

marsipaaniomenat

Marsipaaniomenat

Anna.fi: Suklaasushit – valkosuklaa-marsipaanimakeiset

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lakritsimarsipaani

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X