Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lakritsitryffelit

Lakritsitryffelit ihastuttavat suklaata ja lakua rakastavaa herkkusuuta. Kielenvievät herkut voi pakata kauniiseen rasiaan ja antaa lahjaksi lähimmäiselle.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
50  annosta

Ainekset

Lakritsitryffelit:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 300 g tummaa suklaata (70 %)
  • 50 g voita
  • 0.5 dl tomusokeria
  • 1 rkl raakalakritsijauhetta

Pinnalle

  • 1 dl kaakaojauhetta tai lakritsijauhetta

Valmistusohje

Lakritsitryffelit tehdään helposti näin:

1. Kuumenna kerma kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä muutama minuutti.

2. Lisää kermaan hienonnettu suklaa. Sekoita varovasti. Lisää voi, sokeri ja lakritsijauhe käännellen joukkoon. Anna jäähtyä.

3. Vatkaa seosta voimakkaasti puuhaarukalla. Anna jäähtyä kylmässä muutamia tunteja

4. Muovaa jäähtynyt massa kahdella lusikalla tai käsissä pallosiksi ja siivilöi päälle lakritsi- tai kaakaojauhetta. Anna lakritsitryffeleiden jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Säilytä tryffelit tarjoiluun asti viileässä.

Lue myös: Tryffelit ilahduttavat suklaan ystävää

Lue myös Anna.fi/ruoka: Ihanimmat joulukarkit – tee itselle tai anna lahjaksi!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lakritsitryffelit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.