Lakritsiwhoopiet
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 6 (á 19 g) Kick-lakritsi-toffeepatukkaa
- 1 dl kuohukermaa
- 125 g voita tai margariinia
- 2 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
Täyte
- 300 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 ½ rkl lakritsijauhetta
Valmistusohje
Lakritsiwhoopiet maustetaan lakritsi-toffeepatukoilla ja lakritsijauheella. Whoopiet ovat macaron-leivosten sukulaisia, joissa täyte tulee kahden keksipohjan väliin.
1. Paloittele lakritsipatukat ja lisää kerman kanssa pieneen kasariin. Keitä, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna voimakkaasti vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan lakritsikerma ja jauhoseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Lusikoi kahden leivinpaperoidun uunipellin päälle noin 60 pientä kasaa. Jätä hieman leviämisvaraa. Paista 200-asteisen uunin keskitasossa noin 10 minuuttia. Anna keksipohjien jäähtyä ennen täyttämistä.
4. Vaahdota kulhossa tuorejuustoa ja lakritsijauhetta, kunnes jauhe sulaa ja seos on tasaisen kreemimäistä.
5. Sivele lakritsitäytettä kahden keksipohjan väliin.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lakritsiwhoopiet