Laktoositon kirsikkakakku
- Maidoton
Ainekset
muropohja:
- 0.5 dl rypsiöljyä
- 0.5 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 0,25 tl leivinjauhetta
täyte:
- 3 120 g:n kirsikanmakuista Soya Frutti -soijajogurttia
- 1 pieni prk säilöttyä päärynää (230 g)
- 2 rkl päärynälientä
- 3 liivatelehteä
- tuoreita kirsikoita
Valmistusohje
- Sekoita öljy ja sokeri. Lisää joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina voideltuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija 22 cm). Pistele haarukalla. Paista 200 asteessa 12-13 minuuttia.
- Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Leikkaa päärynät pieniksi kuutioiksi ja levitä vähän jäähtyneelle kakkupohjalle.
- Kuumenna tilkka päärynälientä, purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan liemeen. Anna hetken jäähtyä ja lisää sitten soijajogurttiin. Tarkista maku, voit lisätä vähän kirpeyttä antamaan sitruunamehua. Anna hyytyä jääkaapissa 4-5 tuntia tai yön yli. Koristele tuoreilla kirsikoilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Laktoositon kirsikkakakku