Reseptit

Laktoositon kirsikkakakku

Ainekset

muropohja:

  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 0.5 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,25 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 3 120 g:n kirsikanmakuista Soya Frutti -soijajogurttia
  • 1 pieni prk säilöttyä päärynää (230 g)
  • 2 rkl päärynälientä
  • 3 liivatelehteä
  • tuoreita kirsikoita

Valmistusohje

Laktoositon kirsikkakakku
  1. Sekoita öljy ja sokeri. Lisää joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina voideltuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija 22 cm). Pistele haarukalla. Paista 200 asteessa 12-13 minuuttia.
  2. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Leikkaa päärynät pieniksi kuutioiksi ja levitä vähän jäähtyneelle kakkupohjalle.
  3. Kuumenna tilkka päärynälientä, purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan liemeen. Anna hetken jäähtyä ja lisää sitten soijajogurttiin. Tarkista maku, voit lisätä vähän kirpeyttä antamaan sitruunamehua. Anna hyytyä jääkaapissa 4-5 tuntia tai yön yli. Koristele tuoreilla kirsikoilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Laktoositon kirsikkakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.