Lammas-fetatäytteiset cannelonit
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Lammas-fetatäytteiset cannelonit
- 400 g lampaan jauhelihaa
- 2 tl öljyä
- 1 kpl sipuli
- 100 g fetajuustoa
- 1 tl timjamia
- 1 ripaus suolaa
- 1 ripaus mustapippuria
- 10 lasagnelevyä
kastike:
- 1 prk tomaattimurskaa (400 g)
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl hunajaa
- 1 ripaus suolaa
- 2 rkl öljyä
- 1 dl juustoraastetta
Pinnalle
- tuoreita yrttejä, esimerkiksi basilikaa tai timjamia
Valmistusohje
Lammas-fetatäytteiset cannelonit tehdään näin:
Lammas-fetatäytteiset cannelonit valmistetaan lampaanjauhelihasta, mutta voit käyttää ruokaan myös naudanjauhelihaa. Tällä ohjeella teet 10 kappaletta canneloneja.
- Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista se kypsäksi.
- Kuori ja hienonna sipuli, paloittele feta. Lisää jauhelihan joukkoon hienoksi silputtu sipuli ja pieniksi paloiteltu fetajuusto ja anna niiden kypsyä noin 5 minuuttia.
- Mausta fetakastike timjamilla, suolalla ja pippurilla.
- Keitä lasagnelevyjä runsaassa kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä noin 2 minuuttia. Nosta levyt talouspaperille kuivumaan.
- Valmista sitten tomaattikastike. Sekoita tomaattikastikkeeseen pyree, hunaja ja suola.
- Jaa feta-jauhelihakastike lasagnelevyille ja rullaa ne löysille rullille. Voitele reunakohdat öljyllä.
- Pane valmiit canneloni-rullat uunivuokaan. Ripottele niiden päälle tomaattikastiketta ja juustoraastetta ja kypsennä canneloneja 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes juusto on saanut kauniin kullanruskean värin. Ripottele pinnalle tuoreita yrttejä. Tarjoa cannelonit tomaatti-sipulisalaatin kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Ricotta-pastavuoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lammas-fetatäytteiset cannelonit