Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lammas-fetatäytteiset cannelonit

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lammas-fetatäytteiset cannelonit

  • 400 g lampaan jauhelihaa
  • 2 tl öljyä
  • 1 kpl sipuli
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 tl timjamia
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 ripaus mustapippuria
  • 10 lasagnelevyä

kastike:

  • 1 prk tomaattimurskaa (400 g)
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 ripaus suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl juustoraastetta

Pinnalle

  • tuoreita yrttejä, esimerkiksi basilikaa tai timjamia

Valmistusohje

Lammas-fetatäytteiset cannelonit tehdään näin:

Lammas-fetatäytteiset cannelonit valmistetaan lampaanjauhelihasta, mutta voit käyttää ruokaan myös naudanjauhelihaa. Tällä ohjeella teet 10 kappaletta canneloneja.

  1. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista se kypsäksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli, paloittele feta. Lisää jauhelihan joukkoon hienoksi silputtu sipuli ja pieniksi paloiteltu fetajuusto ja anna niiden kypsyä noin 5 minuuttia.
  3. Mausta fetakastike timjamilla, suolalla ja pippurilla.
  4. Keitä lasagnelevyjä runsaassa kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä noin 2 minuuttia. Nosta levyt talouspaperille kuivumaan.
  5. Valmista sitten tomaattikastike. Sekoita tomaattikastikkeeseen pyree, hunaja ja suola.
  6. Jaa feta-jauhelihakastike lasagnelevyille ja rullaa ne löysille rullille. Voitele reunakohdat öljyllä.
  7. Pane valmiit canneloni-rullat uunivuokaan. Ripottele niiden päälle tomaattikastiketta ja juustoraastetta ja kypsennä canneloneja 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes juusto on saanut kauniin kullanruskean värin. Ripottele pinnalle tuoreita yrttejä.  Tarjoa cannelonit tomaatti-sipulisalaatin kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Ricotta-pastavuoka

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lammas-fetatäytteiset cannelonit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.