Reseptit
yli 60 min
24
Kiitos

Lammas-kaalikääryleet

Lammas-kaalikääryleet täytetään lampaan jauhelihalla ja sienillä. Kaalikääryleiden täytteeseen voi käyttää riisin sijasta ohrasuurimoita. Vaihteluksi pikkukääröille voit tehdä aineksista vuokaan leviteltyihin kaalinlehtiin kietaistun murekerullan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
noin 2 kg painoinen itteä keräkaali
vettä, suolaa

Täyte

2 ½ dl puuroriisiä
5 dl vettä
puolikas kanaliemikuutio
noin 2 ½ dl paistettuja tatteja tai muita sieniä
1 sipuli
1 rkl rasvaa
3 kananmunaa
1 kg lampaan jauhelihaa
2.5 dl silputtua kaalin sisustaa
1 dl kermaa
noin 1 dl kaalin keitinlientä
valkopippuria
maustepippuria
2 tl suolaa

Vuokaan

valkosipulivoita
noin 3 rkl siirappia
kaalinkeitinlientä
puolikas kanaliemikuutio

Valmistusohje

1. Keitä kaali, irrota ja valuta lehdet kuvituksen ohjeen mukaan.

2. Valmista täyte. Keitä riisi kanaliemessä ja valuta siivilässä. Paista silputut sienet ja sipuli rasvassa. (Jos käytät rouskuja, keitä ne ensin.) Sekoita täyteainekset keskenään ja täytä kaalinlehdet.

3. Voitele uunipannu valkosipuli- voilla ja lado kaalikääryleet pannulle. Pistele kaalikääryleiden pinnalle muutama valkosipulivoinokare ja kaada päälle siirappi ja kanaliemi.

4. Kypsennä lammas-kaalikääryleitä 150-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

 

Kokeile myös muita kaalikäärylereseptejä:

savoijinkaalikääryleet
Savoijinkaalikääryleet

Possutäytteiset kaalikääryleet
Possutäytteiset kaalikääryleet


Sienitäytteiset kaalikääryleet

sienikaalikääryleet
Ruoka.fi: Sieni-kaalikääryleet

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lammas-kaalikääryleet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X