
Lammas-kaalikääryleet
Lammas-kaalikääryleet täytetään lampaan jauhelihalla ja sienillä. Kaalikääryleiden täytteeseen voi käyttää riisin sijasta ohrasuurimoita. Vaihteluksi pikkukääröille voit tehdä aineksista vuokaan leviteltyihin kaalinlehtiin kietaistun murekerullan.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 24 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Lammas-kaalikääryleet:
- noin 2 kg painoinen litteä keräkaali
- vettä, suolaa
Täyte
- 2 ½ dl dl puuroriisiä
- 5 dl vettä
- ½ kanaliemikuutio
- noin 2 ½ dl paistettuja tatteja tai muita sieniä
- 1 sipuli
- 1 rkl rasvaa
- 3 kananmunaa
- 1 kg lampaan jauhelihaa
- 2 ½ dl silputtua kaalin sisustaa
- 1 dl kermaa
- noin 1 dl kaalin keitinlientä
- valkopippuria
- maustepippuria
- 2 tl suolaa
Vuokaan
- valkosipulivoita
- noin 3 rkl rkl siirappia
- kaalinkeitinlientä
- ½ kanaliemikuutio
Valmistusohje
Lammas-kaalikääryleet tehdään helposti näin:
1. Keitä kaali, irrota ja valuta lehdet kuvituksen ohjeen mukaan.
2. Valmista täyte. Keitä riisi kanaliemessä ja valuta siivilässä. Paista silputut sienet ja sipuli rasvassa. (Jos käytät rouskuja, keitä ne ensin.) Sekoita täyteainekset keskenään ja täytä kaalinlehdet.
3. Voitele uunipannu valkosipuli- voilla ja lado kaalikääryleet pannulle. Pistele kaalikääryleiden pinnalle muutama valkosipulivoinokare ja kaada päälle siirappi ja kanaliemi.
4. Kypsennä lammas-kaalikääryleitä 150-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lammas-kaalikääryleet