Reseptit
yli 60 min
15
Kiitos

Lammaspaisti ja minttu-kapriskastike

Lammaspaisti minttu-kapriskastikkeella ei jätä ketään kylmäksi! Mausteisen lampaan kanssa voit tarjoilla esimerkiksi uunijuureksia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
noin 2 kg luutonta lammaspaistia

marinadi:

2 yksikyntistä murskattua valkosipulia
2 tl rosmariinia, timjamia ja basilikaa
2 tl hienoa merisuolaa
4 dl maustamatonta luonnonjogurttia

Minttu-kapriskastike:

1 nippu tuoretta minttua
3 rkl kapriksia
3⁄4 dl oliiviöljyä
1.5 rkl sitruunamehua
ripaus rouhittua mustapippuria

koristeeksi:

varrellisia kapriksia

Valmistusohje

1. Sido paisti paistinlangalla muotoonsa tai pyydä lihakauppiastasi laittamaan se verkkopussiin. Sekoita marinadin ainekset. Nosta paisti tukevaan pakastinpussiin ja valuta marinadi pussiin. Anna marinoitua yön yli.

2. Nosta liha tuntia ennen kypsentämistä huoneenlämpöön. Pyyhi ylimääräinen marinadi paistin pinnalta ja nosta uunivuokaan. Kypsennä paistia ensin 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Laske lämpötila 125 -asteeseen ja jatka kypsentämistä, kunnes sisälämpötila on €‚68–70ƒ astetta. Aikaa kuluu noin kaksi tuntia.

3. Nosta paisti uunista, peitä foliolla ja anna vetäytyä.

4. Hienonna minttu ja kaprikset. Sekoita ne oliiviöljyn, sitruunamehun ja rouhitun mustapippurin kanssa kastikkeeksi.

5. Poista paistilangat jäähtyneen paistin pinnalta ja leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet tarjoiluvadille ja valuta päälle kastike. Koristele varrellisilla kapriksilla.

 

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:

 

Välimeren lammaspaisti

Välimerellinen lammaspaisti

Karitsanpihvit

Nopea rosmariinikaritsa

Kreikkalainen lammaspaisti

Lampaan lapa

Ruoka.fi: Hitaasti paahdettu lampaan lapapaisti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lammaspaisti ja minttu-kapriskastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X