Lammaspaisti ja minttu-kapriskastike
Lammaspaisti minttu-kapriskastikkeella ei jätä ketään kylmäksi! Mausteisen lampaan kanssa voit tarjoilla esimerkiksi uunijuureksia.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Lammaspaisti:
- noin 2 kg luutonta lammaspaistia
marinadi:
- 2 yksikyntistä murskattua valkosipulia
- 2 tl rosmariinia, timjamia ja basilikaa
- 2 tl hienoa merisuolaa
- 4 dl maustamatonta luonnonjogurttia
Minttu-kapriskastike:
- 1 nippu tuoretta minttua
- 3 rkl kapriksia
- 3⁄4 dl oliiviöljyä
- 1 ½ rkl sitruunamehua
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
koristeeksi:
- varrellisia kapriksia
Valmistusohje
Lammaspaisti ja minttu-kapriskastike tehdään helposti näin:
1. Sido paisti paistinlangalla muotoonsa tai pyydä lihakauppiastasi laittamaan se verkkopussiin. Sekoita marinadin ainekset. Nosta paisti tukevaan pakastinpussiin ja valuta marinadi pussiin. Anna marinoitua yön yli.
2. Nosta liha tuntia ennen kypsentämistä huoneenlämpöön. Pyyhi ylimääräinen marinadi paistin pinnalta ja nosta uunivuokaan. Kypsennä paistia ensin 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Laske lämpötila 125 -asteeseen ja jatka kypsentämistä, kunnes sisälämpötila on 68–70 astetta. Aikaa kuluu noin kaksi tuntia.
3. Nosta paisti uunista, peitä foliolla ja anna vetäytyä.
4. Hienonna minttu ja kaprikset. Sekoita ne oliiviöljyn, sitruunamehun ja rouhitun mustapippurin kanssa kastikkeeksi.
5. Poista paistilangat jäähtyneen paistin pinnalta ja leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet tarjoiluvadille ja valuta päälle kastike. Koristele varrellisilla kapriksilla.
Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lammaspaisti ja minttu-kapriskastike