Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lammaspasteijat

Lammaspasteijat sopivat pieneen ja myös isoon nälkään! Taikinan teossa käytetään perunaa, mikä tekee pasteijasta ruokaisan. Dippaa vaikkapa ketsuppiin!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
24  annosta

Ainekset

täyte:

  • 400 g lampaanjauhelihaa
  • 1 l kurttukaalia silputtuna
  • suolaa
  • mustapippuria

Taikina:

  • 200 g keitettyä perunaa
  • 2.5 dl kuumaa vettä
  • 7.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • pussillinen kuivahiivaa
  • 200 g voita

Valmistusohje

1. Paahda jauheliha kuivassa pannussa. Lisää joukkoon kaali ja hauduta. Lisää mausteet ja anna jäähtyä.

2. Keitä perunat ja raasta tai survo ne. Lisää joukkoon kuuma vesi. Sekoita hiiva ja suola jauhoihin. Sekoita jauhoseos perunaliemeen. Alusta joukkoon rasva. Anna taikinan kohota puolisen tuntia.

3. Kauli taikina levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla piiraspohjia, halkaisijaltaan noin 10 cm. Lusikoi pohjille täyte ja sulje piiraat puolikuun muotoon. Voitele munalla ja ripota pinnalle unikonsiemeniä.

4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

 

Saatat olla kiinnostunut myös näistä:

ruokaisa lammaspiirakka

Ruokaisa lammaspiirakka

Karitsan kyljykset

Karitsankyljykset

Lammasnyytit

Lammaslihapullat

Pienet lammasburgerit

Ruoka.fi: Pienet lammasburgerit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lammaspasteijat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.