Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Lammaspata

Mausteinen lammaspata vie kielen mennessään! Padan hidas haudutus takaa lihan mureuden.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 kg karitsanpaistia tai paahtopaistia
1 karitsan potka
öljyä tai juoksevaa rasvaa paistamiseen
3-4 sipulia tai punasipulia
1 valkosipuli
kanelitanko
1 rkl suolaa
1 rkl muscovado- tai fariinisokeria
2 tl mustapippurirouhetta
5 dl punaviiniä
2 laakerinlehteä
rosmariinin tai timjamin oksia
Mainos

Valmistusohje

1. Leikkaa paisti kuutioiksi. Irrota potkan lihat luusta. Kuori ja lohko sipuli. Ruskista lihapalat, sipulit ja potkan luu. Poista valkosipulista päällimmäiset kuoret, leikkaa kynsien päät sekä kanta ja pane kokonaisena pataan. Lisää joukkoon mausteet, suola, sokeri ja viini.

2. Hauduta liedellä tai uunissa yli kaksi tuntia.

 

Katso myös nämä ohjeet:

Valkosipuliset karitsan ribsit

Lammasribsit

Lammassaslikit 

Lammasvartaat

Kreetalaiset lammasvartaat

Ruoka.fi: Kreetalaiset lammasvartaat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lammaspata

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X