Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lammaspyörykät ja tomaattidippi

Ihanat lammaspyörykät ja tomaattidippi sopivat juhlien noutopöytään tai ihan sellaisenaan välipalaksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20 annosta

Ainekset

  • 400 g karitsan tai lampaan jauhelihaa
  • ¾ dl punaviiniä
  • 2 paahtoleipää
  • 1 kananmuna
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • ¾ tl suolaa
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta minttua
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
  • mustapippuria

Lisäksi:

  • cocktailtikkuja

tuoretomaattidippi:

  • 4-5 tomaattia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ punasipuli
  • ½ dl tuoretta hienonnettua persiljaa
  • ½ dl tuoretta hienonnettua minttua
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria

koristeeksi:

  • mintunlehtiä

Valmistusohje

1. Mittaa punaviini kulhoon. Murustele päälle kuorettomiksi leikatut paahtoleivät. Anna turvota pari minuuttia. Lisää jauheliha, kananmuna, yrtit, suola ja puristetut valkosipulinkynnet. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele taikinasta peukalonpään kokoisia pieniä lihapyöryköitä. Paista keskilämmöllä rasvassa pannulla kymmenisen minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Kalttaa tomaatit: tee tomaattien päihin ristiviillot, kasta kiehuvaan veteen muutamaksi sekunniksi niin, että kuori irtoaa ja kuori tomaatit. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki dipin ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Kaada dippi pieneen kulhoon.

3. Pistele lihapyörykät cocktailtikkuihin ja koristele mintunlehdillä. Tarjoa tuoretomaattidipin kanssa.

 

Katso lisää täältä:

Punajuurilammaspiiraat

Punajuuri-lammaspiiraat

Mausteiset lammaslihapullat

lammasribsit

Yrttiset lammasribsit

Lammassaslikit

lammasvartaat

Ruoka.fi: Intialaiset lammasvartaat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lammaspyörykät ja tomaattidippi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.