Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Lammasribsit

Lammasribsit sopivat viikonlopun juhlapäivälliselle. Valkosipuli-yrttikuorrutus viimeistelee herkulliset ribsit!

Ainekset

Lisää kauppalistalle
noin 12 kappaleen karitsan kyljysrivi
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Paistamiseen

voi-öljyseosta

Valkosipuli-yrttiseos

5 valkosipulinkynttä
2 oksaa tuoretta timjamia
1 sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua
3 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Mehevät lammasribsit valmistetaan näin:

1. Putsaa luut kalvoista. Valmista valkosipuli-yrttiseos. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella leikkuulautaa vasten hieroen tasaiseksi soseeksi. Nosta sose kulhoon. Riivi joukkoon timjaminlehdet ja raasta mukaan sitruunan kuori. Lisää joukkoon sitruunamehu ja oliiviöljy.

2. Paista lihoihin kuumalla pannulla kaunis ruskea pinta ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Hiero lihoihin puolet mausteseoksesta. Peitä luuosat kevyesti foliolla. Loppukypsennä 175-asteisessa uunissa, kunnes lihamittari näyttää sisälämpötilaksi 58 astetta. Anna fileen vetäytyä foliossa 10 minuuttia.

3. Leikkaa annoskyljyksiksi ja lusikoi pinnalle loppu yrttiseos.

 

Kokeile myös muita maukkaita lammasreseptejä:

Maukas lammaspata sopii juhlapöytään
Lammaspata

Välimeren lammaspaisti
Lammaspaisti

Karitsanpotkat uunivuoassa
Karitsanpotkat

lampaankyljykset marokkolaisittain
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Lampaankyljykset

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lammasribsit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X