Lammasta nokkosella
Ihanan juustoinen lammasvuoka saa väriä nokkospastasta! Paistoksen kruunaa munakoiso sekä vuohenjuusto.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
- 400 g karitsan jauhelihaa
- 300 g nokkospastaa
- 2 keltaista paprikaa
- 1 munakoiso
- 1 solo-valkosipuli
- oliiviöljyä
- 1 pötkö (200 g) vuohenjuustoa
- 3 dl ruokakermaa
- timjamia
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
tarjoiluun:
- parmesaania tai Grana Padano-juustoa raastettuna
Valmistusohje
1. Leikkaa munakoiso noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleiden päälle suolaa ja anna vetäytyä hetken aikaa, kunnes munakoisojen pintaan muodostuu pisaroita. Huuhtele munakoisoviipaleet ja kuivaa pinta talouspaperilla. Kuumenna oliiviöljyä pannulla ja paista viipaleet molemmin puolin siinä kauniin kullanruskeiksi. Leikkaa viipaleet kahtia.
2. Halkaise paprika, poista siemenkota ja paloittele paprika. Paista paprikapaloja oliiviöljyssä pannulla, kunnes ne pehmenevät hieman.
3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauheliha pannulla sipuleiden kanssa ilman rasvaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä ja valuta. Varo ylikeittämistä, sillä pasta kypsyy vielä uunissa.
5. Leikkaa vuohenjuusto noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
6. Voitele uunivuoka öljyllä. Laita vuoan pohjalle keitetty pasta, sitten ruskistettu jauheliha ja sen päälle munakoiso- ja paprikapalat. Voit myös halutessasi sekoittaa ainekset keskenään. Lisää vuokaan ruokakerma, ripottele päälle timjamia ja peitä vuoka vuohenjuustosiivuilla.
7. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes juusto saa kauniin värin pintaan.
8. Tarjoa pastavuoan kera raastettua parmesaania.
Ohje: Kaija Sipponen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lammasta nokkosella