Lammasta stifadon tapaan
Kreikkalaisessa stifadossa liha ja sipuli muodostavat kielenvievän makuliiton. Voit valmistaa sen paistikuutoista, mutta kokonaisesta karitsanpaistista valmistettuna lihan saa juhlavasti tarjolle.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
- 1- 1 ½ kg marinoitu karitsanpaistirulla tai luuton lammaspaisti
- 500 g sipulia
- 4-6 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyää
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 2 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa
- 1/8 tl mustapippuria
- ½ dl balsamiviinietikkaa
- 1-2 kanelitankoa
- 1 oksa rosmariinia
- 2 ½ dl vettä (pannun huuhdeliemi)
- 2 rkl lihafondia
- 1 dl punaviiniä
Valmistusohje
- Kuori ja lohko sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota siinä sipulilohkoja ja valkosipulisilppua 10-15 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa kirsikkatomaatit ja balsamiviinietikka pannulle. Anna kiehahtaa. Mausta seos suolalla, hunajalla ja pippurilla.
- Pane karitsanpaisti pataan ja pistä siihen lihalämpömittari. Nostele sipulitomaattiseos pataan ja sujauta joukkoon kanelitanko ja rosmariininoksa. Mikäli käytät kuutioitua lampaanpaistia, ruskista sormenpään kokoisiksi paloiksi leikatut lihapalat voissa tai öljyssä ja pane pataan tomaatti-sipuliseoksen kanssa. Lisää pataan myös lihaliemi ja punaviini.
- Kypsennä 150-asteisessa uunissa kunnes lihalämpömittari näyttää 68-70 astetta. Lihapata hautuu mureaksi 2-3 tunnissa.
- Nosta paisti padasta, kääri folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa paisti viipaleiksi.
- Tarjoa lammasstifado sipuli-tomaattiseoksen, lohkoperunoiden tai keitetyn riisin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lammasta stifadon tapaan