Reseptit
yli 60 min
6
Himahella - avatar

Himahella

Lammasta stifadon tapaan

Kreikkalaisessa stifadossa liha ja sipuli muodostavat kielenvievän makuliiton. Voit valmistaa sen paistikuutoista, mutta kokonaisesta karitsanpaistista valmistettuna lihan saa juhlavasti tarjolle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1- 1 1/2 kg marinoitu karitsanpaistirulla tai luuton lammaspaisti
500 g sipulia
4-6 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyää
250 g kirsikkatomaatteja
2 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1/8 tl mustapippuria
1/2 dl balsamiviinietikkaa
1-2 kanelitankoa
1 oksa rosmariinia
2 1/2 dl vettä (pannun huuhdeliemi)
2 rkl lihafondia
1 dl punaviiniä

Valmistusohje

  1. Kuori ja  lohko sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota siinä sipulilohkoja ja valkosipulisilppua 10-15 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa kirsikkatomaatit ja  balsamiviinietikka pannulle. Anna kiehahtaa. Mausta seos suolalla, hunajalla ja pippurilla.
  3. Pane karitsanpaisti pataan ja pistä siihen lihalämpömittari. Nostele sipulitomaattiseos pataan ja sujauta joukkoon kanelitanko ja rosmariininoksa. Mikäli käytät kuutioitua lampaanpaistia, ruskista sormenpään kokoisiksi paloiksi leikatut lihapalat voissa tai öljyssä ja pane pataan tomaatti-sipuliseoksen kanssa. Lisää pataan myös lihaliemi ja  punaviini.
  4. Kypsennä 150-asteisessa uunissa kunnes lihalämpömittari näyttää 68-70 astetta.  Lihapata hautuu mureaksi 2-3 tunnissa.
  5. Nosta paisti padasta, kääri folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa paisti viipaleiksi.
  6. Tarjoa lammasstifado sipuli-tomaattiseoksen, lohkoperunoiden tai keitetyn riisin kanssa.

 

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lammasta stifadon tapaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X