Reseptit
yli 60 min
Himahella - avatar

Himahella

Kiitos

Lammasvartaat

Lammasvartaat ovat suolaisen makea grilliherkku. Tuhdin lihaisat vartaat saavat kaveriksiin hapanta sitruunaa, joka tasapainottaa makuja.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
600-800 g lampaan ulkofileetä
0.5 dl hunajaa
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
1 rkl silputtua rosmariinia
suolaa

Lisäksi:

sitruunaviipaleita

Valmistusohje

1. Sekoita keskenään hunaja, sitruunankuori ja mausteet. Kuutioi lammas reiluiksi paloiksi ja kääntele hunajassa. Anna maustua parin tunnin ajan.

2. Pujottele lihapalat vartaisiin. Pane halutessasi lihan väleihin sitruunaviipaleita. Riippuen grillin kuumuudesta grillaa vartaita 4 – 10 minuuttia molemmin puolin. Voitele vartaita marinadilla kypsennyksen aikana.

3. Mausta liha kypsänä suolalla. Purista kypsille vartaille sitruunamehua.

 

Kokeile myös muita maukkaita lammasreseptejä:

Maukas lammaspata sopii juhlapöytään
Lammaspata

Välimeren lammaspaisti
Lammaspaisti

Karitsanpotkat uunivuoassa
Karitsanpotkat

lampaankyljykset marokkolaisittain
Ruoka.fi: Lampaankyljykset

 

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lammasvartaat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X