Lämmin kampasimpukkasalaatti
Kampasimpukkasalaatti on helppo mutta juhlava aterian aloitus. Pyyntituoreita kampasimpukoita löytyy kauppojen pakastealtaista. Ne eivät vaadi kuin sulatuksen ja nopean paiston kuumalla pannulla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Kampasimpukkasalaatti
- 16 pakastettua kampasimpukkaa
- 1 rkl öljyä
- 25 g voita
- 2 punaista paprikaa
- 3 rkl paseerattua tomaattisosetta
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- erilaisia salaatteja
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Kampasimpukkasalaatti valmistuu näin:
1. Sulata jäiset kampasimpukat pakkauksessaan hitaasti jääkaapissa. Valuta ja nosta kampasimpukat kuivahtamaan talouspaperin päälle.
2. Paahda paprikoita käännellen 225-asteisen uunin grillivastusten alla 20-25 minuuttia. Käännä paprikoita aina, kun pinta on kunnolla tummunut. Sulje paahtuneet paprikat isoon pakastepussiin ja anna niiden jäähtyä. Poista kuoret veitsenkärkeä käyttäen.
3. Pilko paprikat reiluiksi paloiksi. Nosta pannulle tomaattisoseen kanssa ja kuumenna muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Öljyä kampasimpukoiden pinnat ja paista tulikuumalla pannulla juuri ja juuri kypsiksi, reilu minuutti per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Nostele tarjoilulautasille salaatinlehtiä, paprikaseosta ja kampasimpukat. Viimeistele kampasimpukkasalaatti pirskottamalla päälle hieman oliiviöljyä.
Katso myös: Paistetut kampasimpukat ja meloni-avokadosalsa
Katso myös Anna.fi: Kampasimpukoita ja vaniljaista samppanja-voikastiketta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lämmin kampasimpukkasalaatti