Reseptit
alle 30 min
4

Lämmin kurkumaglögi

Kaipaatko vaihtelua perinteiseen glögiin? Kurkumaglögissä on särmää ja upea kullankeltainen väri. Tällä ohjeella hurmaat pikkujouluvieraasi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kurkumaglögi

6 dl omenatäysmehua
2 dl vastapuristettua appelsiinimehua
2 kanelitankoa
5 kokonaista mustapippuria
5 kokonaista neilikkaa
1/2 tl kuorittua ja raastettua tuoretta kurkumanjuurta tai jauhettua kurkumaa
4 rkl ruokokidesokeria

Koristeeksi:

appelsiiniviipaleita

Valmistusohje

1. Nosta mehut, mausteet sekä kurkuma kattilaan ja lämmitä kiehumispisteeseen. Peitä kannella ja anna hautua noin 10 minuuttia.

2. Siivilöi glögi ja lämmitä se sokerin kanssa uudestaan höyryävän kuumaksi. Sekoita, jotta sokeri sulaa.

3. Nosta glögimukeihin appelsiiniviipaleet ja tarjolle lämmin kurkumaglögi.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 22/17.

Uutta makua glögiin myös näillä ohjeilla:

sahramiglögi

Sahramiglögi

karpalo-inkivaariglogi

Karpalo-inkivääriglögi

omenainen glögi

Westerbyn omenainen glögi

Ruoka.fi: Portviiniglögi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lämmin kurkumaglögi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X