Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Lämmin punajuurisalaatti

Jos pidät paahdetuista punajuurista ja homejuustosta, tämä resepti sopii sinulle. Kirpakan suolainen homejuusto tai vuohenjuusto antaa pirteyttä savustuspussissa paahdetuille punajuurille. Pippurinen rucola viimeistelee helppo makuelämyksen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lämmin punajuurisalaatti:

1 kg pieniä punajuuria
1 rkl karkeaa suolaa
rouhittua mustapippuria
0.5 dl öljyä
1 rkl hunajaa tai ruokosokerisiirappia
150 g sinihomejuusto- tai vuohenjuustomurua
rucolanlehtiä

Valmistusohje

1. Pese punajuurikkaat huolellisesti ja lado ne savustuspussiin, sulje pussi ja kuumenna 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.

2. Kaada punajuuret pussista uunivuokaan ja leikkaa viipaleiksi tai lohkoiksi. Ripota mausteet, lisää öljy ja hunaja pinnalle. Paahda vielä
kymmenisen minuuttia. Kaada punajuuret tarjoiluvadille. Ripota päälle juustoa ja rucolanlehtiä. Tarjoa lämpimänä.

Katso myös: Uunissa paahdetut punajuuret – helppoja herkkuja paahdetusta hittijuureksesta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lämmin punajuurisalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X