Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lämmin punajuurisalaatti

Jos pidät paahdetuista punajuurista ja homejuustosta, tämä resepti sopii sinulle. Kirpakan suolainen homejuusto tai vuohenjuusto antaa pirteyttä savustuspussissa paahdetuille punajuurille. Pippurinen rucola viimeistelee helppo makuelämyksen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lämmin punajuurisalaatti:

  • 1 kg pieniä punajuuria
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • ½ dl öljyä
  • 1 rkl hunajaa tai ruokosokerisiirappia
  • 150 g sinihomejuusto- tai vuohenjuustomurua
  • rucolanlehtiä

Valmistusohje

Lämmin punajuurisalaatti tehdään helposti näin:

1. Pese punajuurikkaat huolellisesti ja lado ne sitten savustuspussiin, sulje pussi huolella ja kuumenna punajuuria 200 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia, jolloin punajuuret ovat saanet ihanan paahdetun maun.

2. Kaada punajuuret sitten pussista uunivuokaan ja leikkaa ne  viipaleiksi tai lohkoiksi. Ripota mausteet, lisää öljy ja hunaja punajuurien pinnalle. Paahda punajuuria vielä kymmenisen minuuttia. Kaada sitten punajuuret laakealle tarjoiluvadille. Murenna punajuurten päälle sinihomejuustoa ja  ripottele pinnalle rucolanlehtiä. Tarjoa lämmin punajuurisalaatti samantien esimerkiksi joulupöydässä.

Lue myös: Uunissa paahdetut punajuuret – helppoja herkkuja paahdetusta hittijuureksesta

Katso myös: Raikas salaatti on maukas lisuke joulupöydässä – 4 hurmaavaa ohjetta

Katso myös Anna.fi/ruoka: Punajuuria, vuohanjuustoa ja granaattiomenaa – täydellinen kombo


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lämmin punajuurisalaatti

Outi

Ei ollenkaan etikkaa salaatinkastikkeeseen?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.