Lämmin punajuurisalaatti
Jos pidät paahdetuista punajuurista ja homejuustosta, tämä resepti sopii sinulle. Kirpakan suolainen homejuusto tai vuohenjuusto antaa pirteyttä savustuspussissa paahdetuille punajuurille. Pippurinen rucola viimeistelee helppo makuelämyksen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Lämmin punajuurisalaatti:
- 1 kg pieniä punajuuria
- 1 rkl karkeaa suolaa
- rouhittua mustapippuria
- ½ dl öljyä
- 1 rkl hunajaa tai ruokosokerisiirappia
- 150 g sinihomejuusto- tai vuohenjuustomurua
- rucolanlehtiä
Valmistusohje
Lämmin punajuurisalaatti tehdään helposti näin:
1. Pese punajuurikkaat huolellisesti ja lado ne sitten savustuspussiin, sulje pussi huolella ja kuumenna punajuuria 200 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia, jolloin punajuuret ovat saanet ihanan paahdetun maun.
2. Kaada punajuuret sitten pussista uunivuokaan ja leikkaa ne viipaleiksi tai lohkoiksi. Ripota mausteet, lisää öljy ja hunaja punajuurien pinnalle. Paahda punajuuria vielä kymmenisen minuuttia. Kaada sitten punajuuret laakealle tarjoiluvadille. Murenna punajuurten päälle sinihomejuustoa ja ripottele pinnalle rucolanlehtiä. Tarjoa lämmin punajuurisalaatti samantien esimerkiksi joulupöydässä.
Lue myös: Uunissa paahdetut punajuuret – helppoja herkkuja paahdetusta hittijuureksesta
Katso myös: Raikas salaatti on maukas lisuke joulupöydässä – 4 hurmaavaa ohjetta
Katso myös Anna.fi/ruoka: Punajuuria, vuohanjuustoa ja granaattiomenaa – täydellinen kombo
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lämmin punajuurisalaatti
Ei ollenkaan etikkaa salaatinkastikkeeseen?