Reseptit
30-60 min
10
Mainos

Lämmin voileipäkakku

Kevin sesonkiherkku on lämmin voileipäkakku, jossa maistuu sveitsiläinen Le Gruyére AOP -juusto, korvasienet ja pinaatti. Kakun valmistaminen on helppoa ja siitä riittää isommallekin porukalle. Maistuu myös kasvissyöjälle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
750 g täysjyväpaahtoleipää

Juustoinen sieni-pinaattimuhennos

1 l tuoreita korvasieniä (200 g säilöttyjä)
100 g voita
1 nippu kevätsipuleita/uusia sipuleita
250 g babypinaattia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 l täysmaitoa
1 1/2 -2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 1/2 tl currya
(2 tl dijoninsinappia)
400 g Gruyére AOP -juustoa
(tilkka sherryä tai sitruunamehua)

Valmistusohje

  1. Keitä korvasienet kahteen kertaan runsaassa vedessä, anna kiehua molemmilla kerroilla viisi minuuttia. Heitä keitinvesi pois. Silppua sienet ja sipuli, kiehauta ne voissa. Lisää pannulle pinaatti ja sekoittele muutama minuutti.
  2. Ripottele jauhot sienille ja lisää maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Kypsennä muhennosta miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja currylla.
  3. Raasta juustot. Lisää lopuksi joukkoon 200 grammaa raastettua Gruyére-juustoa ja sekoita hyvin. (Lisää muhennoksen joukkoon tilkka kuivaa sherryä tai purista joukkoon vähän sitruunamehua.)
  4. Leikkaa paahtoleipäviipaleista pois kuoret. Tämä ei ole välttämätöntä.
  5. Lado kuusi leipäviipaletta tiiviisti leivinpaperilla vuoratun uunivuoan tai irtopohjavuoan pohjalle. Levitä 1/3 muhennoksesta leipäviipaleiden päälle. Ripottele päälle reippaasti juustoraastetta. Toista ja jätä muhennoskerros päällimmäiseksi. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  6. Pane voileipäkakku 200 asteiseen uuniin ja paista noin 20-30 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin värin.
  7. Jos tarjoat kakun hieman jäähtyneenä, saat leikattua siitä kauniimpia paloja. Tarjoa lämmin voileipäkakku vihersalaatin kanssa.

Vinkki! Jos haluat kalakakun, lisää sinienimuhennoksen joukkoon 250 g savustettua lohta.  

 

 

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.