Reseptit

Lämmin vuohenjuustosalaatti

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 4 reilua viipaletta vuohenjuustoa
  • 4 vaaleaa paahtoleipäviipaletta
  • erilaisia salaatteja, esim. lollo rossoa, friseetä, punamangoldin lehtiä
  • 0.5 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Makea tomaatti-chilikastike

  • 4 kypsää tomaattia
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 punainen chili
  • pieni pala inkivääriä
  • 2 tl thai-kalakastiketta
  • 2 rkl makeaa Ketjap Manis -soijaa

Valmistusohje

Lämmin vuohenjuustosalaatti

1. Valmista kastike. Kalttaa tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna salottisipuli, valkosipulinkynsi ja chili. Nosta kastikkeen ainekset kattilaan ja lisää joukkoon raastettu inkivääri. Anna ainesten kiehua 5 minuuttia kattilassa ja nosta jäähtymään. Mausta kalakastikkeella ja soijalla.

2. Paina leipäviipaleista vuohenjuustokiekkojen kokoiset leipäpalat ja nosta juustoviipaleet päälle. Nosta uunipellille ja sipaise juustojen pintaan hieman oliiviöljyä. Paista kuumien, 250-asteisten grillivastusten alla noin 3 minuuttia, kunnes pinta ruskistuu kauniisti.

3. Revi sekalaiset salaatit pieniksi ja kääntele ne oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Nosta lämpimät juustoleivät tarjoilulautasille ja annostele keko salaattia leivän päälle. Valuta kastike reunoille.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lämmin vuohenjuustosalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.