Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Lämmin vuohenjuustosalaatti

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 reilua viipaletta vuohenjuustoa
4 vaaleaa paahtoleipäviipaletta
erilaisia salaatteja, esim. lollo rossoa, friseetä, punamangoldin lehtiä
0.5 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Makea tomaatti-chilikastike

4 kypsää tomaattia
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 punainen chili
pieni pala inkivääriä
2 tl thai-kalakastiketta
2 rkl makeaa Ketjap Manis -soijaa

Valmistusohje

1. Valmista kastike. Kalttaa tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna salottisipuli, valkosipulinkynsi ja chili. Nosta kastikkeen ainekset kattilaan ja lisää joukkoon raastettu inkivääri. Anna ainesten kiehua 5 minuuttia kattilassa ja nosta jäähtymään. Mausta kalakastikkeella ja soijalla.

2. Paina leipäviipaleista vuohenjuustokiekkojen kokoiset leipäpalat ja nosta juustoviipaleet päälle. Nosta uunipellille ja sipaise juustojen pintaan hieman oliiviöljyä. Paista kuumien, 250-asteisten grillivastusten alla noin 3 minuuttia, kunnes pinta ruskistuu kauniisti.

3. Revi sekalaiset salaatit pieniksi ja kääntele ne oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Nosta lämpimät juustoleivät tarjoilulautasille ja annostele keko salaattia leivän päälle. Valuta kastike reunoille.

Avainsanat

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lämmin vuohenjuustosalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X