Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lämminsavulohi-perunapihvit

Lämminsavulohi-perunapihvit ovat huippuhelppoja pihvejä. Lohta ja mausteita muusin joukkoon, pannulle paistumaan, kaveriksi salaatti ja eikun syömään.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
0 annosta

Ainekset

Lämminsavulohi-perunapihvit:

  • 450 g valmista perunamuussia (noin 5 perunan muussi)
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 200 g lämminsavulohta
  • ½ dl tilliä
  • 1 sitruunan kuori
  • ½ tl mustapippuria

Lämminsavulohi-perunapihvien kuorrutus

  • 2 dl korppujauhoja
  • öljyä paistamiseen

Vihreä salaatti

  • salaattisekoitusta (jääsalaatti, pinaatti, rucola)
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 avokado
  • ½ kurkku

Lisäksi

  • 1 sitruuna

Valmistusohje

Lämminsavulohi-perunapihvit tehdään helposti näin:

Lämminsavulohi-perunapihvit vaativat hieman valmisteluja, mutta tuovat vaihtelua arjen ruokapöytään.

1. Sekoita muussin joukkoon jauhot, käsin paloiteltu lämminsavulohi, hienonnetut tilli ja sitruunankuori. Mausta pippurilla.

2. Muotoile 8 pihviä. Laita korppujauhot lautaselle. Pyöritä pihvit kauttaaltaan korppujauhoissa.

3. Anna pihvien olla kylmässä noin 30 minuuttia.

4. Paista pihvejä reilussa öljyssä noin 4 minuuttia per puoli. Valuta talouspaperin päällä.

5. Sekoita salaatin joukkoon halkaistut ja pestyt tomaatit. Halkaise avokado. Ota kivi pois ja irrota hedelmäliha lusikan avulla, paloittele. Pese ja viipaloi kurkku. Yhdistä kaikki ainekset. Ripottele salaatin päälle hyvää öljyä, suolaa ja pippuria. Tarjoa lisänä sitruunalohkoja.

Kokeile myös muita lohireseptejä: Lohivokki Lohihampurilaiset Marokkolainen uunilohi

Katso myös Anna.fi/Ruoka:  Aasialaiset lohipyörykät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lämminsavulohi-perunapihvit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.