Reseptit
30-60 min

Lämminsavulohi-perunapihvit

Lämminsavulohi-perunapihvit ovat huippuhelppoja pihvejä. Siihen uppoavat niin savulohen kuin perunamuusinkin rippeet. Ainekset vain sekaisin, pannulle paistumaan, kaveriksi salaatti ja eikun syömään.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lämminsavulohi-perunapihvit:

450 g valmista perunamuussia (noin 5 perunan muussi)
2 rkl vehnäjauhoja
200 g lämminsavulohta
½ dl tilliä
1 sitruunan kuori
½ tl mustapippuria

Kuorrutus

2 dl korppujauhoja
öljyä paistamiseen

Vihreä salaatti

salaattisekoitusta (jääsalaatti, pinaatti, rucola)
1 rasia) (kirsikkatomaatteja
1 avokadoa
kurkku ½

Lisäksi

1 sitruuna

Valmistusohje

1. Sekoita muussin joukkoon jauhot, käsin paloiteltu lämminsavulohi, hienonnetut tilli ja sitruunankuori. Mausta pippurilla.

2. Muotoile 8 pihviä. Laita korppujauhot lautaselle. Pyöritä pihvit kauttaaltaan korppujauhoissa.

3. Anna pihvien olla kylmässä noin 30 minuuttia.

4. Paista pihvejä reilussa öljyssä noin 4 minuuttia per puoli. Valuta talouspaperin päällä.

5. Sekoita salaatin joukkoon halkaistut ja pestyt tomaatit. Halkaise avokado. Ota kivi pois ja irrota hedelmäliha lusikan avulla, paloittele. Pese ja viipaloi kurkku. Yhdistä kaikki ainekset. Ripottele salaatin päälle hyvää öljyä, suolaa ja pippuria. Tarjoa lisänä sitruunalohkoja.

Kokeile myös muita lohireseptejä:
Lohivokki
Lohihampurilaiset
Marokkolainen uunilohi
Ruoka.fi: Aasialaiset lohipyörykät

Avainsanat

Raaka-aineet:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lämminsavulohi-perunapihvit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X