Lampaankääpäpihvit ja teriyakidippi
Lampaankääpäpihvit ja teriyakidippi on maukasta sieniruokaa. Lampaankäävät maustetaan aasialaisittain, paistetaan rapeiksi pannulla ja tarjoillaan mausteisen dippikastikkeen kera.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Lampaankääpäpihvit:
- 500 g lampaankääpää
- 1 kananmuna
- 2 tl riisiviinietikkaa
- 2 tl soijakastiketta
- 1 dl pankokorppujauhoja
- 3 rkl parmesaanijuustoraastetta
- 2 rkl mustia seesaminsiemeniä
Paistamiseen
- öljyä
Teriyakidippi
- 3 rkl soijakastiketta
- 4 tl hunajaa
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 tl raastettua inkivääriä
- ¼ tl chilihiutaleita
Valmistusohje
Sota-aikaan lihan korvikkeenakin käytetty lampaankääpä maistuu aasialaisittain maustettuna. Tee lampaankääpäpihvit näin:
1. Puhdista lampaankäävät ja poista jalat, jotta saat tasaisen muotoiset pihvit. Suuret sienet voi viipaloida pienemmiksi viipaleiksi.
2. Vatkaa munan rakenne lautasella rikki ja mausta riisiviinietikalla ja soijalla. Sekoita toisella lautasella korppujauhot, parmesaaniraaste ja mustat seesaminsiemenet keskenään. Kasta sienipalat ensin munaseokseen ja kääntele sitten korppujauhoseoksessa molemmin puolin.
3. Paista sienet öljyssä pannulla kauniin ruskeiksi. Sekoita dippikastikkeen ainekset keskenään ja tarjoile lampaankääpäpihvien seurana.
Lue lisää: Sienet säilöön
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lampaankääpäpihvit ja teriyakidippi