Reseptit

Lämpimät jauhelihaleivät

Ainekset

  • 300 g jauhelihaa
  • 0.5 tl suolaa
  • valkopippuria
  • 2 munankeltuaista
  • 1.5 dl vettä
  • ½ sipulia
  • 1 etikkapunajuuri tai keitettyä punajuurta
  • 2 rkl kaprista
  • 6 vuokaleivän viipaletta
  • 2 rkl voita tai margariinia

Valmistusohje

Lämpimät jauhelihaleivät
  1. Sekoita jauheliha ja keltuaiset. Keltuaiset pitävät murekeseoksen pehmeänä. Lisää vesi, hienonnettu sipuli, hienonnettu punajuuri ja kaprista. Mausta seos. Jos haluat, lisää myös valkosipulia.
  2. Kuumenna paistinpannussa vähän rasvaa ja paista kevyesti leipien toinen puoli rapeaksi. Nosta leivät pannulta, käännä leipä ja levitä paistetulle pinnalle murekeseosta niin, että se peittää leivän reunatkin. Laita leivät takaisin paistinpannulle ja paista murekepuoli kypsäksi. Käännä leivät pannulla, niin pohja lämpiää.
  3. Tarjoa kuumina raikkaan salaatin tai juuresraasteen kanssa. Leivän päälle voi paistaa koristeeksi kananmunan tai lisätä koristeeksi punasipulirenkaita, kuutioitua punajuurta, maustekurkkua, kaprista ja persiljaa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lämpimät jauhelihaleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.