Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lanttu-bataattilaatikko

Lanttu-bataattilaatikko syntyy, kun perinteinen lanttulaatikko naitetaan makean bataatin kanssa ja maustetaan inkiväärillä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Lanttu-bataattilaatikko:

  • noin 500 g kuorittua lanttua
  • vettä
  • 1 tl suolaa
  • noin 500 g bataattia
  • 1 dl siirappia
  • 1 ripaus muskottipähkinää
  • 2 tl jauhettua inkivääriä
  • ½ tl suolaa
  • 3,3 dl ruoka- tai kuohukermaa

Pinnalle:

  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Leikkaa juurekset viipaleiksi veitsellä tai leikkurilla.

2. Keitä lanttuviipaleita suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Siivilöi viipaleet keitinliemestä ja lado ne kerroksittain bataattiviipaleiden kanssa voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle siirappia.

3. Sekoita mausteet kermaan ja kaada liemi vuokaan. Kypsennä uunissa 150 asteessa noin tunnin verran.

Lisää jouluisia laatikoita:

Kermainen lanttulaatikko Perinteinen porkkanalaatikko Ruoka.fi: Imelletty perunalaatikko

Reseptiin on korjattu inkiväärin määrä 10.12.2018. Kuuluu olla 2 tl, ei 2 dl.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lanttu-bataattilaatikko

Kotitonttu

Oliskohan tuohon inkiväärin määrään tullut lipsahdus? Aika paljolta tuntuu tuo 2dl 😉

Kotiliesi Toimitus

Suurkiitos Kotitonttu. Reseptiin oli lipsahtanut dl, tl:n sijaan, mutta nyt se on korjattu. Iloista joulunodotusta!

Jauhopeukalo

Ohjeessa neuvottiin keittämään lanttuviipaleet suolavedessä. Keitetäänkö bataatteja ollenkaan?

Vastaa käyttäjälle KotitonttuPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.