Reseptit
yli 60 min

Lanttu-bataattivuoka

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kg lanttua
500 g bataattia
1 tl suolaa
vettä
2 dl kermaa
1/2 dl korppujauhetta
1/2 dl siirappia
1 dl lanttujen keitinlientä
1 tl inkivääriä
ripaus valkopippuria
1 tl suolaa
2 munaa

pinnalle:

korppujauhoja
voinokareita

Valmistusohje

  1. Kuori ja lohko juurekset. Keitä lanttuja suolalla maustetussa vedessä noin 30 minuuttia.
  2. Lisää joukkoon bataatti ja keitä vielä viitisentoista minuuttia.
  3. Ota keitinliemi talteen. Survo juurekset ja lisää muut ainekset.
  4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kuvioi pinta lusikalla ja ripottele pinnalle korppujauhoa sekä voinokareita. Kypsennä 150-asteisessa uunissa pari tuntia.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lanttu-bataattivuoka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X