Reseptit

Lanttu-bataattivuoka

Ainekset

  • 1 kg lanttua
  • 500 g bataattia
  • 1 tl suolaa
  • vettä
  • 2 dl kermaa
  • ½ dl korppujauhetta
  • ½ dl siirappia
  • 1 dl lanttujen keitinlientä
  • 1 tl inkivääriä
  • ripaus valkopippuria
  • 1 tl suolaa
  • 2 munaa

pinnalle:

  • korppujauhoja
  • voinokareita

Valmistusohje

Lanttu-bataattivuoka

  1. Kuori ja lohko juurekset. Keitä lanttuja suolalla maustetussa vedessä noin 30 minuuttia.
  2. Lisää joukkoon bataatti ja keitä vielä viitisentoista minuuttia.
  3. Ota keitinliemi talteen. Survo juurekset ja lisää muut ainekset.
  4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kuvioi pinta lusikalla ja ripottele pinnalle korppujauhoa sekä voinokareita. Kypsennä 150-asteisessa uunissa pari tuntia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lanttu-bataattivuoka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.