Lanttu-bataattivuoka
- Kasvis
Ainekset
- 1 kg lanttua
- 500 g bataattia
- 1 tl suolaa
- vettä
- 2 dl kermaa
- ½ dl korppujauhetta
- ½ dl siirappia
- 1 dl lanttujen keitinlientä
- 1 tl inkivääriä
- ripaus valkopippuria
- 1 tl suolaa
- 2 munaa
pinnalle:
- korppujauhoja
- voinokareita
Valmistusohje
- Kuori ja lohko juurekset. Keitä lanttuja suolalla maustetussa vedessä noin 30 minuuttia.
- Lisää joukkoon bataatti ja keitä vielä viitisentoista minuuttia.
- Ota keitinliemi talteen. Survo juurekset ja lisää muut ainekset.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kuvioi pinta lusikalla ja ripottele pinnalle korppujauhoa sekä voinokareita. Kypsennä 150-asteisessa uunissa pari tuntia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lanttu-bataattivuoka