
Lanttulaatikko soseesta
Lanttulaatikko soseesta on helpoin tapa valmistaa sileä lanttulaatikko. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse, oikaise ja onnistu.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Lanttulaatikko soseesta
- 2 dl kuohukermaa
- ½ dl korppujauhoja
- 1 kg valmista lanttusosetta
- 1 kananmuna
- ½ dl vaaleaa siirappia
- 1 tl suolaa
- ½ tl piparkakkumausteseosta
- ¼ tl rouhittua valkopippuria
Vuoan voitelu
- 2 rkl voita
Pinnalle
- 2 rkl korppujauhoja
- 50 g kuutioitua voita
Valmistusohje
Lanttulaatikko soseesta valmistuu helposti näin:
- Kaada kulhoon kaksi desiä kuohukermaa ja sekoita joukkoon puoli desiä korppujauhoja. Sekoittele, kunnes korppujauhot alkavat turvota.
- Lisää turvonneisiin korppujauhoihin noin kilo valmista lanttusosetta, yksi kananmuna, puoli desiä vaaleaa siirappia, yksi teelusikallinen suolaa, puoli teelusikallista piparkakkumausteseosta ja yksi neljäsosa rouhittua valkopippuria.
- Kaada seos voilla voideltuun vuokaan. Painele lusikalla soseen pintaan kuvioita. Ripottele pinnalle kaksi ruokalusikallista korppujauhoja ja 50 grammaa kuutioitua voita.
- Paista lanttulaatikko 175-asteisen uunin keskitasolla noin 1 1/2 tuntia.
Vinkki! Jos haluat tehdä lanttulaatikon alusta alkaen itse, kurkkaa perinteisen lanttulaatikon ohje.
Lue myös Anna.fi: Kaipaatko perinteiseen lanttulaatikkoon uutta jujua? Kokeile inkiväärista lanttulaatikkoa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lanttulaatikko soseesta