Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lapin-ukon keitto

Lapin-ukon keitto valmistetaan poronkäristyksestä ja kasviksista. Herkullisen liemen maun ja täyteläisyyden salaisuus on sulatejuusto. Keitto kruunataan leipäjuustolla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lapin-ukon keitto

  • 1 sipuli
  • 500 g perunoita
  • 200 g porkkanoita
  • 150 g palsternakkaa
  • 500 g poronkäristyslihaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 l vettä
  • 1 rkl lihafondia
  • ½ tl suolaa
  • 250 g sulatejuustoa (savuporo tai viherpippuri)
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna

Lisäksi

  • 200 g leipäjuustoa paloiteltuna

Valmistusohje

Lapin-ukon keitto valmistuu helposti näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele 500 grammaa perunota, 200 grammaa porkkanoita ja 150 grammaa palsternakkaa.
  2. Ruskista 500 grammaa poron käristyslihaa pinnoitetussa kattilassa öljyssä. Lisää sipuli ja kuullota se läpikuultavaksi. Lisää myös muut kasvikset ja kääntele niitä hetki.
  3. Mittaa kattilaan litra vettä, ruokalusikallinen lihafondia ja puoli teelusikallista suolaa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin 15 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  4. Lisää 250 grammaa paloiteltua sulatejuustoa ja kuumenna keitto vielä kiehuvaksi. Lisää lopuksi desilitra hienonnettua persiljaa keiton pinnalle. 
  5. Paloittele 200 g leipäjuustoa ja lisää keiton pinnalle.

Vinkki! Tarjoa Lapin-ukon keitto tuoreiden sämpylöiden kera. Halutessasi voit lisätä keiton pinnalle myös puolukoita.

lapin-ukon keitto

Lue myös Anna.fi: Porokeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lapin-ukon keitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.