
Lapin-ukon keitto
Lapin-ukon keitto valmistetaan poronkäristyksestä ja kasviksista. Herkullisen liemen maun ja täyteläisyyden salaisuus on sulatejuusto. Keitto kruunataan leipäjuustolla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Munaton
Ainekset
Lapin-ukon keitto
- 1 sipuli
- 500 g perunoita
- 200 g porkkanoita
- 150 g palsternakkaa
- 500 g poronkäristyslihaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 l vettä
- 1 rkl lihafondia
- ½ tl suolaa
- 250 g sulatejuustoa (savuporo tai viherpippuri)
- 1 dl persiljaa hienonnettuna
Lisäksi
- 200 g leipäjuustoa paloiteltuna
Valmistusohje
Lapin-ukon keitto valmistuu helposti näin:
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele 500 grammaa perunota, 200 grammaa porkkanoita ja 150 grammaa palsternakkaa.
- Ruskista 500 grammaa poron käristyslihaa pinnoitetussa kattilassa öljyssä. Lisää sipuli ja kuullota se läpikuultavaksi. Lisää myös muut kasvikset ja kääntele niitä hetki.
- Mittaa kattilaan litra vettä, ruokalusikallinen lihafondia ja puoli teelusikallista suolaa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin 15 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Lisää 250 grammaa paloiteltua sulatejuustoa ja kuumenna keitto vielä kiehuvaksi. Lisää lopuksi desilitra hienonnettua persiljaa keiton pinnalle.
- Paloittele 200 g leipäjuustoa ja lisää keiton pinnalle.
Vinkki! Tarjoa Lapin-ukon keitto tuoreiden sämpylöiden kera. Halutessasi voit lisätä keiton pinnalle myös puolukoita.
Lue myös Anna.fi: Porokeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lapin-ukon keitto