Lapinmamman poro-leipäjuustokeitto
Poronkäristyslihasta ja leipäjuustosta syntyy talvinen keitto, joka on todellista Suomiruokaa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
- 400 g poronkäristyslihaa
- 2 sipulia
- 2 rkl voita
- ripaus mustapippuria
- 1 tl sormisuolaa
- 1 tl) (kuivattua lipstikkaa
- 1 ½ l kiehuvaa vettä
- ½ dl riista- tai lihafondia
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 3-4 perunaa
- 200 g savusulatejuustoa
- 150 g leipäjuustoa
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
- Kuullota silputtu sipuli voissa, lisää poronliha ja ruskista. Mausta sormisuolalla, pippurilla (kuivatulla lipstikalla). Lisää kiehuva vesi ja fondi. Keitä lihaa noin puoli tuntia.
- Kuori, suikaloi tai kuutioi kasvikset. Lisää keittoon ensiksi porkkanat ja palsternakka, 10 minuutin kuluttua perunat.
- Lisää sulatejuusto ja anna sen sulaa keiton joukkoon,.
- Kuutioi leipäjuusto ja lisää se keittoon juuri ennen tarjoilua. Ripottele keiton pinnalle runsaasti silputtua persiljaa.
- Tarjoile paahdetun ruisleivän kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lapinmamman poro-leipäjuustokeitto
Perunat puuttuu aineksista. Paljonko ?
Resepti on päivitetty, kiitos huomiosta! 3-4 perunaa puuttui aineluettelosta.