Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lapinmamman poro-leipäjuustokeitto

Poronkäristyslihasta ja leipäjuustosta syntyy talvinen keitto, joka on todellista Suomiruokaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 400 g poronkäristyslihaa
  • 2 sipulia
  • 2 rkl voita
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1 tl) (kuivattua lipstikkaa
  • 1 ½ l kiehuvaa vettä
  • ½ dl riista- tai lihafondia
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 3-4 perunaa
  • 200 g savusulatejuustoa
  • 150 g leipäjuustoa
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

  1. Kuullota silputtu sipuli voissa, lisää poronliha ja ruskista. Mausta sormisuolalla, pippurilla (kuivatulla lipstikalla). Lisää kiehuva vesi ja fondi. Keitä lihaa noin puoli tuntia.
  2. Kuori, suikaloi tai kuutioi kasvikset. Lisää keittoon ensiksi porkkanat ja palsternakka, 10 minuutin kuluttua perunat.
  3. Lisää sulatejuusto ja anna sen sulaa keiton joukkoon,.
  4. Kuutioi leipäjuusto ja lisää se keittoon juuri ennen tarjoilua. Ripottele keiton pinnalle runsaasti silputtua persiljaa.
  5. Tarjoile paahdetun ruisleivän kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lapinmamman poro-leipäjuustokeitto

Mekumummu

Perunat puuttuu aineksista. Paljonko ?

Tiina Rantanen

Resepti on päivitetty, kiitos huomiosta! 3-4 perunaa puuttui aineluettelosta.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.