Reseptit
yli 60 min
6

Lasagne

Ainekset

Lisää kauppalistalle
300 g lasagnelevyjä

Tomaattikastike:

400 g paistijauhelihaa
1 sipuli
1-4 valkosipulinkynttä
2-3 porkkanaa
1 palsternakka
3 tl rypsiöljyä
600 g tomaattimurskaa
½-1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
ripaus voimakasta chiliä tai cayennepippuria
1-2 tl paprikajauhetta
2-4 tl Välimeren yrttisekoitusta
1 dl vettä

juustokastike:

12 dl kevytmaitoa
100 g voimakasta sulatejuustoa tai 50 g (1 ½ dl) juustoraastetta
½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
½-1 tl muskottia

päälle:

1½ dl voimakasta juustoraastetta

Valmistusohje

  • valmistusaika 1 tunti 35 minuuttia, josta uunissa 45 minuuttia
  1. Kuori sipuli ja valkosipuli. Kuullota öljytyllä pannulla.
  2. Kuori ja raasta juurekset. Lisää pannulle, kypsennä muutama minuutti.
  3. Ruskista jauheliha öljytyllä pannulla, lisää kasvikset, tomaattimurska ja mausteet sekä tarvittaessa nestettä. Tarkista maku.
  4. Valmista juustokastike. Kuumenna 1 l maitoa ja lisää juusto sulamaan sekoitellen. Sekoita jauhot 2 dl:aan maitoa ja suurusta kastike. Mausta ja tarkista maku.
  5. Levitä hiukan molempia kastikkeita vuoan (koko noin 25 x 33 cm) pohjalle, peitä lasagnelevyllä. Lisää taas kastikkeita ja lasagnelevyjä. Kolmannen levykerroksen päälle tulee juustokastiketta ja raastetta.
  6. Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia. Peitä leivinpaperilla, jos uhkaa tummua liikaa.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

uksikaa porkkananne kera sanonko minne? Lasagneen se ei todellakaan kuulu! Kyllä porkkanalaatikko on ihan erikseen. Oksennus tulee porkkana lasagnesita.

Minun mielestäni porkkana sopii hyvin sekaan. Nuin reilusta satsista porkkana ei juuri erotu makujen seasta, mutta tuo sentään pienen määrän vitamiineja, kuituja ja runsautta ateriaan.

Kommentoi juttua: Lasagne

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X