Reseptit
6
Kiitos

Lasagne

Lasagne hautuu hitaasti uunissa. Mehevä jauhelihatäytteinen lasagne sopii erityisesti viikonlopun aterioille. Jos haluat lasagnesta kasvisversion, voit korvata jauhelihan härkiksellä tai soijarouheella.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lasagne:

300 g lasagnelevyjä

Tomaatti-jauhelihakastike lasagneen:

400 g paistijauhelihaa
1 sipuli
1-4 valkosipulinkynttä
2-3 porkkanaa
1 palsternakka
3 tl rypsiöljyä
600 g tomaattimurskaa
½-1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
ripaus voimakasta chiliä tai cayennepippuria
1-2 tl paprikajauhetta
2-4 tl Välimeren yrttisekoitusta
1 dl vettä

Juustokastike lasagneen:

12 dl kevytmaitoa
100 g voimakasta sulatejuustoa tai 50 g (1 ½ dl) juustoraastetta
½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
½-1 tl muskottia

Lasagnen päälle:

1½ dl voimakasta juustoraastetta

Valmistusohje

Lasagen valmistamiseen uunivalmiiksi kuluu aikaa noin puolitoistatuntia ja varaa vielä  45 minuuttia aikaa sen uunissa kypsentämiseen.

  1. Kuori sipuli ja valkosipuli. Kuullota öljytyllä pannulla.
  2. Kuori ja raasta juurekset. Lisää pannulle, kypsennä muutama minuutti.
  3. Ruskista jauheliha öljytyllä pannulla, lisää kasvikset, tomaattimurska ja mausteet sekä tarvittaessa nestettä. Tarkista maku.
  4. Valmista juustokastike. Kuumenna 1 l maitoa ja lisää juusto sulamaan sekoitellen. Sekoita jauhot 2 dl:aan maitoa ja suurusta kastike. Mausta ja tarkista maku.
  5. Levitä hiukan molempia kastikkeita vuoan (koko noin 25 x 33 cm) pohjalle, peitä lasagnelevyllä. Lisää taas kastikkeita ja lasagnelevyjä. Kolmannen levykerroksen päälle tulee juustokastiketta ja raastetta.
  6. Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia. Peitä leivinpaperilla, jos uhkaa tummua liikaa.

Lue myös: Parasta viikonloppuruokaa jokaiseen makuun – 6 x herkullinen lasagne

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Ricotta-pastavuoka

Keskustelu

uksikaa porkkananne kera sanonko minne? Lasagneen se ei todellakaan kuulu! Kyllä porkkanalaatikko on ihan erikseen. Oksennus tulee porkkana lasagnesita.

Minun mielestäni porkkana sopii hyvin sekaan. Nuin reilusta satsista porkkana ei juuri erotu makujen seasta, mutta tuo sentään pienen määrän vitamiineja, kuituja ja runsautta ateriaan.

Kommentoi juttua: Lasagne

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X