Lasagne
Lasagne hautuu hitaasti uunissa. Mehevä jauhelihatäytteinen lasagne sopii erityisesti viikonlopun aterioille. Jos haluat lasagnesta kasvisversion, voit korvata jauhelihan härkiksellä tai soijarouheella.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Lasagne:
300 g
lasagnelevyjä
Tomaatti-jauhelihakastike lasagneen:
400 g
paistijauhelihaa
1
sipuli
1-4
valkosipulinkynttä
2-3
porkkanaa
1
palsternakka
3 tl
rypsiöljyä
600 g
tomaattimurskaa
½-1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
ripaus
voimakasta chiliä tai cayennepippuria
1-2 tl
paprikajauhetta
2-4 tl
Välimeren yrttisekoitusta
1 dl
vettä
Juustokastike lasagneen:
12 dl
kevytmaitoa
100 g
voimakasta sulatejuustoa tai 50 g (1 ½ dl) juustoraastetta
½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½-1 tl
muskottia
Lasagnen päälle:
1½ dl
voimakasta juustoraastetta
Keskustelu
uksikaa porkkananne kera sanonko minne? Lasagneen se ei todellakaan kuulu! Kyllä porkkanalaatikko on ihan erikseen. Oksennus tulee porkkana lasagnesita.
Minun mielestäni porkkana sopii hyvin sekaan. Nuin reilusta satsista porkkana ei juuri erotu makujen seasta, mutta tuo sentään pienen määrän vitamiineja, kuituja ja runsautta ateriaan.
Kommentoi juttua: Lasagne