Reseptit
yli 60 min
4

Laskiaiskakku kotitekoisella Nutellalla

Laskiaiskakku kotitekoisella Nutellalla on trendikäs muunnos perinteisestä laskiaispullasta. Pullataikina paistetaan yhdeksi isoksi kakuksi ja täytetään itse tehdyllä Nutellalla ja kermalla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pullataikina

3 dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
noin 8 dl vehnäjauhoja
100 g sulatettua voita tai juoksevaa margariinia

Voiteluun:

1 kananmuna

Päälle:

hasselpähkinärouhetta

Täyte

4-5 dl kuohukermaa
3 dl hasselpähkinä-suklaalevitettä eli kotitekoista nutellaa
tomusokeria

Valmistusohje

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin ja käytä lämpimämpää taikinanestettä (42 astetta). Lisää taikinaan suola, kardemumma ja sokeri. Alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi, lisää alustuksen loppuvaiheessa juokseva rasva. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohta taikina peitettynä, vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta jauhotetulla alustalla yksi pulla ja litistä se irtopohjavuoan kokoiseksi levyksi kaulimen avulla. Jaa taikina kahdeksaan sektoriin veitsellä tai pizzaleikkurilla. Kohota.

Voitele laskiaispullakakku munalla ja ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Peitä kakku uunista tultua leivinliinalla ja anna jäähtyä.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, mausta desillä suklaatahnaa ja vaahdota kermaa kunnes suklaa on levinnyt tasaisesti kerman joukkoon.

Halkaise pullakakku, levitä pohjapuolelle loput nutellatahnasta ja lusikoi päälle suklaakermavaahto. Nosta toinen puoli pullakakusta täytteen päälle. Viimeistele kakku puuteroimalla se tomusokerilla.

Vinkki! Kotitekoisen hasselpähkinä-suklaalevitteen voi luonnollisesti korvata purkillisella valmista Nutellaa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Laskiaiskakku kotitekoisella Nutellalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X