Reseptit

Laskiaislinnit

Ainekset

  • 3 dl haaleaa vettä
  • 1 rkl hiivaa
  • 1 dl tattari- tai ohrajauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 1-2 munaa
  • 1 rkl sulatettua voita tai margariinia
  • 3 dl maitoa

Valmistusohje

Laskiaislinnit

Hiiva ja jauhot sekoitetaan haaleaan veteen, ja taikinan annetaan kohota peitettynä vähintään 3-4 tuntia ennen tarjoilua.

Juuri ennen paistamista lisätään hyvin kohonneeseen taikinaan maito, suola, munankeltuaiset ja sulatettu voi. Lopuksi taikinaan lisätään varovasti sekoittaen vatkatut munanvalkuaiset.

Linnit saavat paistua pannulla niin hitaasti, että ne ehtivät kypsyä kokonaan samalla kuin ruskistuvat. Valmiit linnit tarjotaan mahdollisimman kuumina heti paistamisen jälkeen. Linnien lisänä tarjotaan voisulaa, smetanaa, mateen- tai muikunmätiä tai sillikaviaaria.

Kotiliesi 3/1959


Kommentoi

Kommentoi juttua: Laskiaislinnit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.