Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Laskiaispullakakku

Laskiaispullakakku kotitekoisella Nutellalla täytettynä on trendikäs muunnos perinteisestä laskiaispullasta. Pullataikina paistetaan yhdeksi isoksi kakuksi ja täytetään itse tehdyllä Nutellalla ja kermalla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Laskiaispullakakku

  • 3 dl maitoa
  • 1 pussi kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • noin 8 dl vehnäjauhoja
  • 100 g sulatettua voita tai juoksevaa margariinia

Voitelu

  • 1 kananmuna

Päälle

  • 1 rkl hasselpähkinärouhetta

Täyte

  • 4-5 dl kuohukermaa
  • 3 dl hasselpähkinä-suklaalevitettä eli kotitekoista nutellaa
  • tomusokeria

Valmistusohje

Laskiaispullakakku leivotaan helposti näin:

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin ja käytä lämpimämpää taikinanestettä (42 astetta). Lisää taikinaan suola, kardemumma ja sokeri. Alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi, lisää alustuksen loppuvaiheessa juokseva rasva. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

2. Kohota taikina peitettynä, vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

3. Leivo taikinasta jauhotetulla alustalla yksi pulla ja litistä se irtopohjavuoan kokoiseksi levyksi kaulimen avulla. Jaa taikina kahdeksaan sektoriin veitsellä tai pizzaleikkurilla. Kohota.

4. Voitele laskiaispullakakku munalla ja ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Peitä kakku uunista tultua leivinliinalla ja anna jäähtyä.

5. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, mausta desillä suklaatahnaa ja vaahdota kermaa kunnes suklaa on levinnyt tasaisesti kerman joukkoon.

6 Halkaise laskiaispullakakku, levitä pohjapuolelle loput nutellatahnasta ja lusikoi päälle suklaakermavaahto. Nosta toinen puoli pullakakusta täytteen päälle. Viimeistele kakku puuteroimalla se tomusokerilla.

Vinkki! Kotitekoisen hasselpähkinä-suklaalevitteen voi luonnollisesti korvata purkillisella valmista Nutellaa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Laskiaispullakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.