Laskiaispullakakku
Laskiaispullakakku kotitekoisella Nutellalla täytettynä on trendikäs muunnos perinteisestä laskiaispullasta. Pullataikina paistetaan yhdeksi isoksi kakuksi ja täytetään itse tehdyllä Nutellalla ja kermalla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Laskiaispullakakku
- 3 dl maitoa
- 1 pussi kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
- 2 tl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl sokeria
- noin 8 dl vehnäjauhoja
- 100 g sulatettua voita tai juoksevaa margariinia
Voitelu
- 1 kananmuna
Päälle
- 1 rkl hasselpähkinärouhetta
Täyte
- 4-5 dl kuohukermaa
- 3 dl hasselpähkinä-suklaalevitettä eli kotitekoista nutellaa
- tomusokeria
Valmistusohje
Laskiaispullakakku leivotaan helposti näin:
1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin ja käytä lämpimämpää taikinanestettä (42 astetta). Lisää taikinaan suola, kardemumma ja sokeri. Alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi, lisää alustuksen loppuvaiheessa juokseva rasva. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
2. Kohota taikina peitettynä, vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
3. Leivo taikinasta jauhotetulla alustalla yksi pulla ja litistä se irtopohjavuoan kokoiseksi levyksi kaulimen avulla. Jaa taikina kahdeksaan sektoriin veitsellä tai pizzaleikkurilla. Kohota.
4. Voitele laskiaispullakakku munalla ja ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Peitä kakku uunista tultua leivinliinalla ja anna jäähtyä.
5. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, mausta desillä suklaatahnaa ja vaahdota kermaa kunnes suklaa on levinnyt tasaisesti kerman joukkoon.
6 Halkaise laskiaispullakakku, levitä pohjapuolelle loput nutellatahnasta ja lusikoi päälle suklaakermavaahto. Nosta toinen puoli pullakakusta täytteen päälle. Viimeistele kakku puuteroimalla se tomusokerilla.
Vinkki! Kotitekoisen hasselpähkinä-suklaalevitteen voi luonnollisesti korvata purkillisella valmista Nutellaa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Laskiaispullakakku