Laskiaispullat
Reseptit
yli 60 min
14
Kiitos

Laskiaispullat

Kun laskiaispullat ilmestyvät kauppojen hyllyille jo alkutalvesta, alkavat kotileipurin sormet syyhytä. Kermavaahdolla täytety, kardemummalla maustetut kuohkeat pullat ovatkin talven parhaita pullia. Perinteisen mantelimassan ja hillotäytteen lisäksi pullien täyttämisessä vain mielikuvitus on rajana.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Laskiaispullataikina

3 dl maitoa
25 g hiivaa
pussi tai kuivahiivaa
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1 tl kardemummaa
puolikas kananmuna
8 dl vehnäjauhoja
75 g voita
tai margariinia

Laskiaispullien voiteluun:

puolikas kananmuna

Laskiaispullien täyte:

pullan sisusta
150 g mantelimassaa
tilkka maitoa
2 dl kuohukermaa
200 g vadelmia
2 rkl vadelmahilloa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Laskiaispullat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X