Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lauran indonesialainen pata

Indonesialainen possupata on ohjeen tekijän mukaan niin herkullista, että sitä valmistetaan aina kaksinkertainen määrä kerralla. Kokeile!

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Indonesialainen possupata

  • 1 kg kasleria
  • 4 kpl sipulia
  • 0.5 l sieniä (metsäsieniä tai herkkusieniä)
  • 1 tlk säilöttyä tomaattia
  • 1 tlk tomaattipyreetä
  • 5 dl kermaa tai valkoviiniä
  • 1-2 kpl liha- tai kasvisliemikuutioita
  • (vihreitä papuja)

Koristeluun

  • 1-2 kpl kevätsipulia hienonnettuna

Valmistusohje

Indonesialainen possupata Lauran tapaan tehdään näin:

Indonesialainen possupata on peräisin Kotilieden lukjalta, joka luonnehtii pataa näin: ”Perheemme indonesialaiseksi possupadaksi nimittämää ruokaa tarjoan kerran vuodessa samalle ystäväpiirille ja teen sitä aina kaksinkertaisen annoksen. Aina hupenee koko padallinen ja iso kattilallinen riisiä!”

  1. Leikkaa kasleri pieniksi suikaleiksi tai paloiksi ja kääntele teflonpannussa ilman rasvaa, niin että lihan pinta menee kiinni. Kumoa paistetut porsaanlihasuikaleet uuninkestävään tilavaan savipataan.
  2. Lohko possun joukkoon sipulit, lisää sienet, säilötyt tomaatit, tomaattipyree ja kerma tai valkoviini. Huuhdo kermatölkit vedellä ja lisää tämä vesitilkka. Murenna joukkoon pari liemikuutiota.
  3. Kypsennä  possupataa 175 asteessa. Kun neste kiehuu, pienennä lämpöä. Lisää kypsymisen loppupuolella pavut. Tarjoa lihapata keitetyn riisin kanssa ja koristele annos hienonnetulla kevätsipulilla.

Ohje: Laura Elomaa, Helsinki

Katso myös: Indonesialainen nasi goreng

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Muhevat pataruoat hurmaavat pehmeillä ja syvillä mauillaan – 3 pataruokareseptiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lauran indonesialainen pata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.