Lauran indonesialainen pata
Indonesialainen possupata on ohjeen tekijän mukaan niin herkullista, että sitä valmistetaan aina kaksinkertainen määrä kerralla. Kokeile!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Indonesialainen possupata
- 1 kg kasleria
- 4 kpl sipulia
- 0.5 l sieniä (metsäsieniä tai herkkusieniä)
- 1 tlk säilöttyä tomaattia
- 1 tlk tomaattipyreetä
- 5 dl kermaa tai valkoviiniä
- 1-2 kpl liha- tai kasvisliemikuutioita
- (vihreitä papuja)
Koristeluun
- 1-2 kpl kevätsipulia hienonnettuna
Valmistusohje
Indonesialainen possupata Lauran tapaan tehdään näin:
Indonesialainen possupata on peräisin Kotilieden lukjalta, joka luonnehtii pataa näin: ”Perheemme indonesialaiseksi possupadaksi nimittämää ruokaa tarjoan kerran vuodessa samalle ystäväpiirille ja teen sitä aina kaksinkertaisen annoksen. Aina hupenee koko padallinen ja iso kattilallinen riisiä!”
- Leikkaa kasleri pieniksi suikaleiksi tai paloiksi ja kääntele teflonpannussa ilman rasvaa, niin että lihan pinta menee kiinni. Kumoa paistetut porsaanlihasuikaleet uuninkestävään tilavaan savipataan.
- Lohko possun joukkoon sipulit, lisää sienet, säilötyt tomaatit, tomaattipyree ja kerma tai valkoviini. Huuhdo kermatölkit vedellä ja lisää tämä vesitilkka. Murenna joukkoon pari liemikuutiota.
- Kypsennä possupataa 175 asteessa. Kun neste kiehuu, pienennä lämpöä. Lisää kypsymisen loppupuolella pavut. Tarjoa lihapata keitetyn riisin kanssa ja koristele annos hienonnetulla kevätsipulilla.
Ohje: Laura Elomaa, Helsinki
Katso myös: Indonesialainen nasi goreng
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Muhevat pataruoat hurmaavat pehmeillä ja syvillä mauillaan – 3 pataruokareseptiä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lauran indonesialainen pata