Reseptit
yli 60 min
30
Kiitos

Lebkuchen-keksit

Saksalaiset perin­teiset Lebkuchen­-keksit ovat pipar­kakkujen sisaria. Hunaja ja maus­teet antavat niille herkullisen maun.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lebkuchen-keksit:

4 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhoa
2 tl jauhettua inkivääriä
2 tl kanelia
1/2 tl soodaa
1 sitruunan kuori raastettuna
2 dl juoksevaa hunajaa
85 g voita
hyppysellinen muskottipähkinää,
hyppysellinen mustapippuria
hyppysellinen neilikkaa
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:

1 1/2 dl tomusokeria
1 valkuainen

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa. Pese sitruuna ja raasta kuori.

2. Kuumenna kattilassa hunaja ja voi. Anna voin sulaa, mutta älä anna sen ruskistua. Kaada hunaja-voiseos jauhojen joukkoon sitruunan kuoriraasteen kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Peitä ja anna jäähtyä.

4. Pyöritä käsin noin 30 tasakokoista taikinapalloa (halkaisija 3 cm). Laita pallot kahdelle pellille leivinpaperin päälle ja paina palloja hieman kasaan. Jätä leviämisvaraa.

5. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

6. Tee kuorrutus. Sekoita tomusokerin joukkoon valkuainen ja ohenna sitä 1–2 ruokalusikallisella vettä, jotta saat tasaisen ja juoksevan kuorrutteen. Levitä veitsellä keksille ja anna kovettua.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Mausteisia keksejä joulun kahvipöytään:

manteli-inkvääripiparit

Manteli-inkivääripiparit

crinkle-keksit

Crinkle-keksit

joulukeksit

Gluteenittomat mausteiset keksit

Anna.fi: Kreikkalaiset mantelipikkuleivät

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lebkuchen-keksit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X