Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lebkuchen-keksit

Saksalaiset perin­teiset Lebkuchen­-keksit ovat pipar­kakkujen sisaria. Hunaja ja maus­teet antavat niille herkullisen maun.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Lebkuchen-keksit:

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl mantelijauhoa
  • 2 tl jauhettua inkivääriä
  • 2 tl kanelia
  • ½ tl soodaa
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 2 dl juoksevaa hunajaa
  • 85 g voita
  • hyppysellinen muskottipähkinää,
  • hyppysellinen mustapippuria
  • hyppysellinen neilikkaa
  • 1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:

  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 1 valkuainen

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa. Pese sitruuna ja raasta kuori.

2. Kuumenna kattilassa hunaja ja voi. Anna voin sulaa, mutta älä anna sen ruskistua. Kaada hunaja-voiseos jauhojen joukkoon sitruunan kuoriraasteen kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Peitä ja anna jäähtyä.

4. Pyöritä käsin noin 30 tasakokoista taikinapalloa (halkaisija 3 cm). Laita pallot kahdelle pellille leivinpaperin päälle ja paina palloja hieman kasaan. Jätä leviämisvaraa.

5. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

6. Tee kuorrutus. Sekoita tomusokerin joukkoon valkuainen ja ohenna sitä 1–2 ruokalusikallisella vettä, jotta saat tasaisen ja juoksevan kuorrutteen. Levitä veitsellä keksille ja anna kovettua.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Mausteisia keksejä joulun kahvipöytään:

manteli-inkvääripiparit

Manteli-inkivääripiparit

crinkle-keksit

Crinkle-keksit

joulukeksit

Gluteenittomat mausteiset keksit

Anna.fi: Kreikkalaiset mantelipikkuleivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lebkuchen-keksit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.