Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lehtikaali-pestolla maustetut Hasselbackan perunat

Maukas lehtikaalipesto saa veikeän säväyksen appelsiinimehusta sekä -kuoriraasteesta. Sivele lehtikaalipestoa kypsien Hasselbackan perunoiden päälle juuri ennen tarjoilua.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Hasselbackan perunat:

  • 12 keskikokoista kiinteää perunaa
  • ripaus sormisuolaa
  • 50 g voita

Lehtikaalipesto:

  • 50 g lehtikaalia
  • ½ dl kuorittuja manteleita
  • ½ dl parmesaanijuustoraastetta
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • ½ dl appelsiinin raastettu kuori
  • ½ dl appelsiinimehua
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • (loraus vettä)

Valmistusohje

Lehtikaali-pestolla maustetut Hasselbackan perunat valmistuvat näin:

1. Pese perunat huolella kuorineen. Nosta perunat puukauhaan ja leik­kaa niihin 2 mm:n välein viiltoja niin, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni. Aseta perunat leikkauspinnat ylöspäin kevyesti voideltuun uuni­vuokaan. Mausta perunat. Höylää jokaisen perunan päälle ohut viipale voita. Kypsennä 200 asteessa noin 50 minuuttia. Voitele perunoita kypsen­tämisen aikana vuokaan valuneella voisulalla.

2. Valmista pesto. Huuhdo lehtikaalin lehdet ja riivi lehdet irti keskiruodis­ta kiehuvaan veteen. Anna kiehuava­ jaa minuutti. Huuhdo kylmällä vedel­lä ja puristele huolella kuiviksi. Nosta teholeikkuriin muiden peston aines­ten kanssa. Aja karkeaksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa vähän vettä. Sivele pestokastiketta kypsien perunoiden päälle juuri ennen tarjoilua.

Tarjoa parsakaali-kvinoapihvien ja kermaisen maissisoseen kera.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 2/18.

Hasselbackan perunat on ikinsuosikki:

hasselbackan perunat

Hasselbackan perunapaistos

hasselbackan perunat

Hasselbackan perunat uunissa

Pähkinämäen perunat

Ruoka.fi: Kokonaisena paahdettu sisäfilee, hasselbackan perunat ja rakuunaporkkanat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lehtikaali-pestolla maustetut Hasselbackan perunat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.