Lehtipihvi
Lehtipihvi on parhaimmillaan ohut, murea ja kauniisti ruskistunut. Itse tehyt yrttivoi kruunaa makuelämyksen. Tee täydellinen lehtipihvi grillissä tai pannulla tämän ohjeen avulla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Lehtipihvi
- 600 g naudan ulkofileetä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Lehtipihvi valmistuu helposti näin:
- Lehtipihvi valmistuu sekä grillissä että pannulla. Ota 600 grammaa naudan ulkofileetä vähintään puoli tuntia ennen paistamista huoneen lämpöön.
- Leikkaa liha neljäksi viipaleiksi poikkisyin ja nuiji kevyesti mutta napakasti mahdollisimman ohuiksi pihveiksi. Sileäpintaisella nuijalla saat parhaan lopputuloksen.
- Kuumenna puoli ruokalusikallista rypsiöljyä pannulla. Pannu saa olla reilusti kuuma. Lisää pannulle ensimmäinen pihvi ja paista, kunnes sen pintaan nousee pisaroita. Paista toiselta puolelta nopeasti, noin 30 sekuntia. Mausta suolalla ja mustapippurilla Pyyhkäise pannu talouspaperilla ja paista loput lehtipihvit samaan tapaan.
- Jos grillaat pihvin, kuumenna grilli kuumaksi, 250-asteiseksi. Grillaa pihvit nopeasti kauniin väriseksi. Mausta pihvit grillauksen jälkeen suolalla ja mustapippurilla.
- Tarjoa lehtipihvi heti yrttivoin kanssa.
Vinkki: Miten pihvi paistetaan? Muista ammattilaisten nerokas muistisääntö
Lue myös Anna.fi: Pippuripihvi ja paahdettuja perunoita
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lehtipihvi
Tykkään. On nopea jahelppo herkkupihvi.