Leif Mannerströmin juhannuslohi
Juhannuslohi on ruotsalaisen keittiömestarin, kolmannen polven ravintoloitsijan Leif Mannerströmin tapaan valmistettu tuoresuolattu lohi. "Juhannuslohi isoäitini Cecilian sinappikastikkeen kanssa on suosittua herkkua”, kertoo Leif Mannerström.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Juhannuslohi Leif Mannerströmin tapaan
- 1.6 kg lohifileetä
marinadi:
- 2 dl sokeria
- 1 dl suolaa
- 1 dl vettä
- valkopippuria
- runsaasti chiliä
- 3-4 cl konjakkia
Valmistusohje
Juhannuslohi huippukokki Leif Mannerströmin tapaan valmistetaan näin:
Juhannuslohi saa tässä reseptissä fiiniä makua konjakista.
- Sekoita sokeri, suola ja sen verran vettä, että sokerisuolaseoksesta tulee juoksevaa. Rouhi joukkoon valkopippuria ja lisää runsaasti hienoksi leikattua tilliä. Mausteeksi voit lisätä vielä konjakkia. Hiero mausteseos kalafileen pintaan.
- Anna maustua vähintään vuorokauden viileässä. Pyyhi mausteet pinnasta, leikkaa tarjolle ja tarjoa juhannuslohi isoäiti Cecilian sinappikastikkeen kanssa.
Katso myös: Juhannusruoka on tärkeä osa keskikesän juhlaa – valitse tarjolle omat ja ystävien suosikkiherkut!
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mestarikokkien juhannusherkut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Leif Mannerströmin juhannuslohi