Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Leif Mannerströmin juhannuslohi

Juhannuslohi on ruotsalaisen keittiömestarin, kolmannen polven ravintoloitsijan Leif Mannerströmin tapaan valmistettu tuoresuolattu lohi. "Juhannuslohi isoäitini Cecilian sinappikastikkeen kanssa on suosittua herkkua”, kertoo Leif Mannerström.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Juhannuslohi Leif Mannerströmin tapaan

  • 1.6 kg lohifileetä

marinadi:

  • 2 dl sokeria
  • 1 dl suolaa
  • 1 dl vettä
  • valkopippuria
  • runsaasti chiliä
  • 3-4 cl konjakkia

Valmistusohje

Juhannuslohi huippukokki Leif Mannerströmin tapaan valmistetaan näin:

Juhannuslohi saa tässä reseptissä fiiniä makua konjakista.

  1. Sekoita sokeri, suola ja sen verran vettä, että sokerisuolaseoksesta tulee juoksevaa. Rouhi joukkoon valkopippuria ja lisää runsaasti hienoksi leikattua tilliä. Mausteeksi voit lisätä vielä konjakkia. Hiero mausteseos kalafileen pintaan.
  2. Anna maustua vähintään vuorokauden viileässä. Pyyhi mausteet pinnasta, leikkaa tarjolle ja tarjoa juhannuslohi isoäiti Cecilian sinappikastikkeen kanssa.

Katso myös: Juhannusruoka on tärkeä osa keskikesän juhlaa – valitse tarjolle omat ja ystävien suosikkiherkut!

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mestarikokkien juhannusherkut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Leif Mannerströmin juhannuslohi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.