Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Leijonanpäälihapullat eli kiinalaiset lihapullat

Leijonanpäälihapullat ovat kotoisin Kiinasta, jossa ne tosin pyöritellään jättisuuriksi ja keitetään haudutetun kaalin päällä lihaliemessä. Jauhelihaseokseenvoi lisätä vielä kuivattuja, liotettuja katkarapuja, vesikastanjoita, riisiviiniä tai sherryä ja ripauksen sokeria. Mutta tällä kertaa nämä muunnellut minileijonanpäät tarjotaan katkarapujen maustaman dippikastikkeen kanssa.

Ainekset

Kiinalaiset lihapullat, leijonanpäälihapullat

  • 500 g sika-nautajauhelihaa
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl maissijauhoja
  • 0.5 dl kanalientä
  • 1-3 rkl soijakastiketta

Valmistusohje

  1. Kuori ja raasta palanen tuoretta inkivääriä hienoksi raasteeksi. Sekoita inkivääriraaste jauhelihan joukkoon. Sekoita maissijauhoja kylmään kanaliemeen ja lisää joukkoon. Mausta soijakastikkeella. Pyörittele seoksesta kylmään veteen kostutetuin käsin lihapullia leivinpaperin päälle.
  2. Kypsennä lihapullat uunissa 225 asteessa, noin 20 minuuttia. Lihapullat ovat parhaimmillaan kuumina ja vastavalmistettuina. Valmista sillä aikaa katkarapukastike.

Nämä kiinalaiset lihapullat sopivat myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville, jos käytät keliaakikoille sopivaa soijakastiketta.

Lue myös: Kiinalaiset broilerinyytit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Leijonanpäälihapullat eli kiinalaiset lihapullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.