Leipäpiirakka
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
- 7-8 viipaletta Ruispalaleipää
- noin 500 g lohta
- suolaa
- valkopippuria
- 4 rkl pestoa
- 400 g jättikatkaravunpyrstöjä
- 2 rkl öljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Leipäpiirakka kootaan reilunkokoisista paloista ja puhtaista mauista. Ruokaisaan piirakkaan tulee lohta, ruisleipää ja jättikatkarapuja.
1. Lado ruisleipäpaloja voidellun piirakkavuoan pohjalle. Asettele reunoille puolikkaita viipaleita. Voitele palat pestolla.
2. Aseta kevyesti suolattuja ja pippuroituja lohiviipaleita leipäpaloille. Voitele lohipalat pestolla.
3. Peitä pinta jättikatkaravuilla ja voitele ne puristetuilla valkosipulinkynsillä ja mustapippurilla maustetulla öljyllä. Kypsennä leipäpiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Leipäpiirakka