Reseptit

Leipätaskut

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 9 dl hiivaleipäjauhoja
  • 2 rkl tuoretta hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 4 dl vettä

täyte:

  • 100 g miniluumutomaatteja
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1,5 silputtuja, aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 150 g mozzarellaraastetta
  • 2 dl basilikanlehtiä

Valmistusohje

Leipätaskut

1. Mittaa jauhot kulhoon. Murenna joukkoon hiiva ja hiero se tasaisesti jauhoihin. Lisää suola. Sekoita öljy haaleaan veteen. Lisää neste jauhoseokseen ja alusta taikina hyvin. Työstä taikinaa lopuksi nostellen sitä kulhosta repivin liikkein.

2. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä noin tunti.

3. Painele taikina jauhoiselle leivinalustalle ja painele tai kauli siitä levy, jonka koko on noin 30 x 40 cm.

4. Levitä pinnalle neljään osaan leikellyt tomaatit, silputut valkosipulinkynnet, kuivatut tomaatit, juustoraaste ja basilikanlehdet. Käännä levy molemmilta sivuiltaan taikinalevyn keskelle ja muovaa siitä paketti painellen sivut huolellisesti kiinni. Painele taikinapakettia kevyesti, jotta täyteainekset kiinnittyvät taikinaan.

5. Leikkaa paketti kolmeksi palaksi. Käännä palat siten, että täyte jää päälle, ja sulje keskimmäisten palojen pohjaosa reunoista saatavalla taikinanpalalla.

6. Siirrä leivät pellille, kohota puoli tuntia leivinliinan alla ja paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Leipätaskut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.