Leipätikut
Leipätikut ovat mukavaa pureskeltavaa. Parmesaanilla ja yrteillä maustetut leipätikut maistuvat sellaisenaan tai dippikastikkeen kera.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 40 annosta
- Kasvis
Ainekset
Taikina
- 5 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 2 rkl sokeria
- 2 tl rosmariinia
- 1 tl suolaa
- 3 dl spelttijauhoja
- noin 10 dl vehnäjauhoja
- ¾ dl oliiviöljyä
Voiteluun
- 1 kananmuna
Pinnalle
- 1 ½ dl parmesaanijuustoraastetta
- 1 ½ rkl hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, timjamia
- 2 tl valkosipulijauhetta
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja spelttijauhot. Vatkaa löysää seosta hetki. Alusta taikinaan loput jauhot ja öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin tunti.
2. Pyöritä taikinasta yhtenäinen pötkö ja jaa se neljään palaan. Jaa jokainen pala noin kymmeneen osaan. Pyörittele paloista noin 20 cm:n pituiset ohuet tangot. Nosta tangot leivinpaperoitujen uunipeltien päälle ja anna nousta peitettynä 15 minuuttia.
3. Sekoita pinnalle tulevat ainekset keskenään. Voitele leipätikutt kevyesti munalla ja ripottele pinnalle juustoseosta. Paista leipätikkuja 225-asteisessa uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.
Kokeile myös muita maukkaita naposteltavia: Grissinitikut Juustotangot Lettileipäset Ruoka.fi: Juustokeksit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Leipätikut