Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Leipätikut

Leipätikut ovat mukavaa pureskeltavaa. Parmesaanilla ja yrteillä maustetut leipätikut maistuvat sellaisenaan tai dippikastikkeen kera.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
40  annosta

Ainekset

Taikina

  • 5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl rosmariinia
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl spelttijauhoja
  • noin 10 dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl oliiviöljyä

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Pinnalle

  • 1 ½ dl parmesaanijuustoraastetta
  • 1 ½ rkl hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, timjamia
  • 2 tl valkosipulijauhetta

Valmistusohje

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja spelttijauhot. Vatkaa löysää seosta hetki. Alusta taikinaan loput jauhot ja öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä noin tunti.

2. Pyöritä taikinasta yhtenäinen pötkö ja jaa se neljään palaan. Jaa jokainen pala noin kymmeneen osaan. Pyörittele paloista noin 20 cm:n pituiset ohuet tangot. Nosta tangot leivinpaperoitujen uunipeltien päälle ja anna nousta peitettynä 15 minuuttia.

3. Sekoita pinnalle tulevat ainekset keskenään. Voitele leipätikutt kevyesti munalla ja ripottele pinnalle juustoseosta. Paista leipätikkuja 225-asteisessa uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.

Kokeile myös muita maukkaita naposteltavia: Grissinitikut Juustotangot Lettileipäset Ruoka.fi: Juustokeksit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Leipätikut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.