Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Lenkkimakkaraa Wellington

Klassisen Wellingtonin voi tehdä myös näin. Rapea voitaikina kätkee sisäänsä parmankinkkua, sienikastiketta ja lenkkimakkaraa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lenkkimakkaraa Wellington:

1 pkt lenkkimakkaraa (esimerkiksi HK:n sininen)
1 rkl voita
1 rasia tuoreita herkkusieniä hienonnettuna
1 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
2 salottisipulia kuorittuna ja hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
12 viipaletta parmankinkkua

Taikinakäärö:

1 pkt voitakina

Valmistusohje

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuullota voissa sienet, timjami ja sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Levitä voitaikina työlaudalle ja kauli se ohueksi. Levitä taikinan päälle parmankinkkuviipaleet (3 viipaletta. per hlö). Levitä kinkkuviipaleiden päälle ohuelti sienimassaa ja sen päälle kuorittu lenkin puolikas. Kääri taikina makkaran päälle ja sulje päät veteen kastetuin sormin. Toista sama toisen lenkin puolikkaan kanssa.

3. Laita kääröt uunipellille leivinpaperin päälle saumakohta alaspäin ja penslaa ne munalla. Paista uunissa, kunnes voitaikina on kypsää ja rapeaa. Ota uunista ja leikkaa pötköt kahteen osaan. Tarjoa salaatin ja sopivan kastikkeen kera.

Markku Haapion kirjasta Sininen Lenkki 50 ja mestarien makkarareseptit.

Maista myös näitä herkullisia makkararuokia:

Uunilenkki on klassikkoruoka, joka maistuu silloin tällöin.

Uunilenkki – klassinen uunimakkara juustolla ja sinapilla

makkara-lehtikaalikeitto

Makkara-lehtikaalikeitto

makkaraborssi

Makkaraborssi

Anna.fi: Parhaat makkaraperunat

Avainsanat

Raaka-aineet:

Reseptien avainsanat:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lenkkimakkaraa Wellington

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X