
Lentävä Jaakoppi eli Flygande Jacob
Lentävä Jaakoppi eli Flygande Jacob -ruoka on julkaistu ensimmäisen kerran ruotsalaisessa Allt Om Mat -lehdessä vuonna 1976. Uunissa valmistettavan kanaruoan jännittävä yhdistelmä suolaista pekonia ja makeaa banaania hurmasi myös suomalaiset. Ruotsista tuotiin tuliaisina ohjeeseen tarvittavaa yrttimausteseosta, nimeltään italiaensk salladskrydda.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Lentävä Jaakoppi
- 1 kokonainen grillattu kypsä kana tai koipireisiä
- 2 tl yrttimausteseosta (alkuperäisessä ohjeessa italialaista salaattimausteseosta eli italiaensk salladskrydda)
- 4 banaania
Lentävä Jaakoppi, kastike
- 4 dl vispikermaa
- 2 dl makeaa chiliketsuppia
Lentävä Jaakoppi, lisäksi
- 350 g pekonia
- 1 dl suolapähkinöitä
Valmistusohje
Lentävä Jaakoppi eli Flygande Jacob valmistetaan helposti näin:
- Riivi yhden grillatun broilerin liha luista. Asettele lihat uunivuokaan. Ripottele päälle kaksi teelusikallista yrttimausteseosta.
- Leikkaa kaksi banaania viipaleiksi ja asettele palat vuokaan riivityn broilerin ja yrttimausteseoksen päälle.
- Sekoita kaksi purkkia vispikermaa ja kaksi desiä makeaa chiliketsuppia. Kaada kastike banaanien päälle vuokaan.
- Paista lentävä Jaakoppi 225-asteisen uunin ylätasolla noin 20 minuuttia. Ruoka onnistuu myös pannulla kypsentämällä. Et tarvitse välttämättä uunia.
- Leikkaa kaksi 170 gramman pakettia pekonia pieneksi kuutioksi. Paista rapeaksi pannulla. Nosta vuoka uunista ja ripottele päälle paistetut pekonit ja yksi desi suolapähkinöitä juuri ennen tarjoilua.
- Tarjoa lentävä Jaakoppi riisin kanssa.
Alkuperäinen vuonna 1976 julkaistu Flygande Jacobin ohje löytyy ruotsalaisesta Allt Om Mat -lehdestä ja heidän verkkosivuiltaan. Ohjetta on muokattu hieman Kotilieden toimituksessa.
Resepti on julkaistu Kotiliedessä 17/2021.
Lue myös: Lyonin kanaa
Lue myös Anna.fi: Tulistunut kana
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lentävä Jaakoppi eli Flygande Jacob