Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Lentävä Jaakoppi eli Flygande Jacob

Lentävä Jaakoppi eli Flygande Jacob -ruoka on julkaistu ensimmäisen kerran ruotsalaisessa Allt Om Mat -lehdessä vuonna 1976. Uunissa valmistettavan kanaruoan jännittävä yhdistelmä suolaista pekonia ja makeaa banaania hurmasi myös suomalaiset. Ruotsista tuotiin tuliaisina ohjeeseen tarvittavaa yrtti­mausteseosta, nimeltään italiaensk salladskrydda. 

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Lentävä Jaakoppi

1 kokonainen grillattu kypsä kana tai koipireisiä
2 tl yrttimausteseosta (alkuperäisessä ohjeessa italialaista salaattimausteseosta eli italiaensk salladskrydda)
4 banaania

Lentävä Jaakoppi, kastike

4 dl vispikermaa
2 dl makeaa chiliketsuppia

Lentävä Jaakoppi, lisäksi

350 g pekonia
1 dl suolapähkinöitä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lentävä Jaakoppi eli Flygande Jacob

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X