Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Liemi pakastetuille ravuille

Mausta pakasteravut runsaassa tillikylvyssä ja lorauta sekaan tilkka olutta. Valmistamalla tämän elvytysliemen saat pakasteravut maistumaan entistä paremmilta.

Ainekset

Liemi pakasteravuille:

  • 1 kg pakasterapuja tai 1,5 kg kokonaisia katkarapuja
  • 2 l vettä
  • 0,3-0,5 dl karkeaa merisuolaa
  • (1 dl olutta tai tilkka konjakkia)
  • 2 palaa sokeria
  • runsaasti tuoretta tilliä

Valmistusohje

 

  1. Kiehauta vesi, suola, sokeri ja tuoretta tilliä noin 5 minuuttia. Jos haluat, voit lisätä joukkoon makua antamaan olutta tai konjakkia.
  2. Anna liemen hetken jäähtyä ja siivilöi se jäisten rapujen päälle.
  3. Lisää joukkoon tuoretta tilliä.
  4. Anna maustua kylmässä muutaman tunnin tai seuraavaan päivään.

Vinkki:

Louisianalaiseen tapaan voit mausteliemeen käyttää sinapinsiemeniä, tillinsiemeniä, pari maustepippuria ja kokonaista neilikkaa ja laakerinlehden. Lisäpiristystä antavat pari tippaa Tabascoa, valkosipulinkynsi ja sitruuna.

Lue myös: Rapujuhlien snapsi- ja juomalaulut – Näitä hoilataan loppukesän hauskimmissa juhlissa!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Liemi pakastetuille ravuille

Sinun täytyy kommentoidaksesi.