Liemi pakastetuille ravuille
Mausta pakasteravut runsaassa tillikylvyssä ja lorauta sekaan tilkka olutta. Valmistamalla tämän elvytysliemen saat pakasteravut maistumaan entistä paremmilta.
- Maidoton
Ainekset
Liemi pakasteravuille:
- 1 kg pakasterapuja tai 1,5 kg kokonaisia katkarapuja
- 2 l vettä
- 0,3-0,5 dl karkeaa merisuolaa
- (1 dl olutta tai tilkka konjakkia)
- 2 palaa sokeria
- runsaasti tuoretta tilliä
Valmistusohje
- Kiehauta vesi, suola, sokeri ja tuoretta tilliä noin 5 minuuttia. Jos haluat, voit lisätä joukkoon makua antamaan olutta tai konjakkia.
- Anna liemen hetken jäähtyä ja siivilöi se jäisten rapujen päälle.
- Lisää joukkoon tuoretta tilliä.
- Anna maustua kylmässä muutaman tunnin tai seuraavaan päivään.
Vinkki:
Louisianalaiseen tapaan voit mausteliemeen käyttää sinapinsiemeniä, tillinsiemeniä, pari maustepippuria ja kokonaista neilikkaa ja laakerinlehden. Lisäpiristystä antavat pari tippaa Tabascoa, valkosipulinkynsi ja sitruuna.
Lue myös: Rapujuhlien snapsi- ja juomalaulut – Näitä hoilataan loppukesän hauskimmissa juhlissa!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Liemi pakastetuille ravuille