Liha-juurespata
Maukas pataruoka syntyy edullisesta porsaan suolalavasta helposti isommallekin porukalle. Perunat, porkkanat ja lantut tekevät pataruoasta täydellisen aterian, jota höystää ihanasti tuore rosmariini.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Liha-juurespata
- noin 1,8 kg porsaan suolalapaa luulla
- 2 rkl öljyä ja voita
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- noin 800 g lanttua
- 3 porkkanaa
- 1 laakerinlehti
- 8 maustepippuria
- noin 8 dl lihalientä (gluteeniton)
- 8 pientä perunaa
Pinnalle
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Nosta liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Kuumenna paistinpannu ja paahda ja paahda lihapala öljy-voiseoksessa kevyesti molemmin puolin. Mausta soijalla, suolalla ja pippurilla. Siirrä lihapala pataan.
2. Kuori ja lohko sipulit neljään osaan ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuori ja leikkaa lanttu reiluiksi paloiksi ja puolita porkkanat. Nosta pataan. Lisää joukkoon laakerinlehti, maustepippurit ja lihalientä niin, että liha juuri peittyy. Anna padan hautua 150-asteisessa uunissa 1,5 tuntia.
3. Kuori ja puolita perunat. Lisää ne pataan niin, että ne jäävät liemen alle. Jatka padan kypsentämistä vielä noin tunti. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa. Ripottele liha-juurespadan pinnalle tuoretta hienonnettua persiljaa.
Katso myös: Pataruokien parhaat klassikot
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Muhevat pataruoat hurmaavat pehmeillä mauillaan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Liha-juurespata